Locke

Páginas: 6 (1275 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2014
1. Digues com defineix Locke el poder polític a l'Assaig sobre el govern civil. Qui nega que sigui l'origen d'aquest poder?
El poder polític és el dret a dictar lleis (incloses la pena de mort i totes les penes inferiors a aquesta per la regulació i la protecció de la propietat) i l'ús de la força de la comunitat en l'execució d'aquestes lleis per defensar l'Estat d'atacs exteriors amb lafinalitat d'obtenir el bé públic. Cal diferenciar els diferents poders de govern dintre d'un Estat ja que no és el mateix el poder d'un governant d'Estat que el d'un pare de família.
Locke diu que Adam no té cap autoritat ni domini sobre els seus fills, ja que no hi ha cap llei natural que determini amb certesa qui és l'hereu i qui té el dret a regnar, i encara que això és pogués coneixer de formadeterminada, avui dia ja no sabriem quina es la línia de la seva descendència a causa del pas del temps. A partir d'aquí Locke justifica que el domini privat y la jurisdicció d'Adam no pot ser una font de tot poder ja que no en treiem cap profit. Si realment aquest fos l'origen, els governs serien producte de la força, la violència i la rebel·lió.
2. Quines característiques diu Locke que té l'estatnatural a l'Assaig sobre el govern civil?
Locke comença dient que els homes, de forma natural es troben en un estat natural,que és la convivència dels homes d’acord amb la raó sense cap senyor comú a la Terra amb autoritat per jutjar-los. És un estat de llibertat absoluta i disposen de les seves propietats i de les persones que creguin sense haver de demanar permís ni dependre de ningú, sempreque això quedi dins dels límits de la llei natural. Tot i així, no és un estat de llicència ja que, encara que l'home tingui una llibertat incontrolable, no la té respecte les propietats dels altres (llei natural). L'estat té una llei natural que el governa, aquesta diu que els homes, tots iguals i independents, no poden atemptar contra la vida la salut la llibertat ni les possessions d'un altre, jaque tots els éssers humans són propietat del seu creador omnipotent i per tant tots ells formen una mateixa comunitat natural en la qual ningú pot subordinar a un altre. Cadascú s'ha de defensar a si mateix i protegir-se dels altres i només podrà danyar als altres o les propietats d'aquests en cas que sigui en defensa propia.
És un estat d'igualtat, tots els homes tenen la mateixa llibertat iel poder de jurisdicció és recíproc, ningú en té més que un altre, és a dir, que no existeix la subordinació ni la subjecció ja que això seria un dret de domini i sobirania. Aquesta igualtat és evident perquè és la base de l'obligació d'amor mutu entre éssers humans i aquesta ens porta a grans màximes de justícia i caritat, encara que, com és un estat igualitari, tothom té el mateix dret decastigar a aquells trangressors que intentin fer mal a una altre persona o a les seves propietats i per tant, aquesta esdevé l'única manera d'imposar-se els uns als altres a l'estat natural. Seguint la llei natural, cada infracció serà castigada en la mesura que resulti contraproduent per a l’infractor i se’n penedeixi dels seus actes. Per tant com a última característica, trobem la racionalitat per lallei natural que fixa els límits de la igualtat i la llibertat, perquè fa possible respectar el que pertany a cada un: la vida, la salut, la llibertat i els béns de l’altre.

3. Explica com defineix Locke el pacte social al text.
Tots els homes són lliures iguals i independets i per tant, ningú pot ser sotmès al poder polític de ningú sense el seu propi consentiment. L'única manera dedesprendre's de la llibertat natural és fent un acord amb altres homes, per unirse en comunitat i establir els límits de la societat civil per conviure. Quan un nombre indeterminat de persones s'uneixen i formen un govern, constitueixen un cos polític on la majoria té dret d'actuar i de decidir damunt la resta. La majoria és necessària pel cos polític ja que els actes de la comunitat són fruit de l'acord...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Locke
  • Locke
  • lock
  • Lock
  • Locko
  • Locke
  • Locke
  • locke

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS