Lopeee

Páginas: 14 (3395 palabras) Publicado: 28 de enero de 2013
FUTBOL
(PROCÉS D’APRANENTATGE D’UN GEST TÈCNIC Y TÀCTIC)

ESTEL COBOS
Curs: 1BBatxillerat
Asignatura: Ed.Física

ÍNDEX
CAPÍTOL I - Procés d'ensenyament-aprenentatge del gest tècnic "cobertura"
- INTRODUCCIÓ
Consideracions generals a tenir en compte
- DESENVOLUPAMENT DE LA SESSIÓ
CAPÍTOL II - Procés d'ensenyament-aprenentatge del principi tàctic "cobertura"
- INTRODUCCIÓ
-DESENVOLUPAMENT DE LA SESSIÓ
ANNEX
BIBLIOGRAFIA

He trobat interessant fer un treball sobre el futbol i alguns del seu aspectos més desconeguts per molta gent, ja que per molta gent el futbol només són 11 homes corrent darrera la pilota, peró per altre gent no és així, aquí tenim l’exemple d’en Leo Messi, ja quea partir del futbol intenta transmetre felicitat a molta gent.
Amb aquesst treball ensmostra molts espectes no coneguts com la técnica dels fotbolistes o l’especta tàctic representat amb el posicionament del jugadors al camp
En aquest treball troberem la resposta a:
Com definir correctament el concepte de cobertura
Quins conceptes cal millorar per ser un jugador complet?
Conceptes no coneguts de les seguents parts explicades però igual d’importants
Quins exercicis cal fer permillorar la tàctica dels fotbolistes? I la tècnica?

HISTÒRIA DEL FUTBOL
Per començar a narrar la història del futbol i localitzar l'origen d'aquest esport caldria remuntar-se fins les antigues civilitzacions i imperis, on poden trobar-se diversos antecedents de jocs de pilota amb característiques similars.

Així, segons algunes teories, la història del futbol podria començar a l'antic Egipte, jaque durant el segle III aC es realitzava un joc de pilota com a part del ritu de la fertilitat, en el qual es practicava una cosa semblant a l'handbol. No obstant això a la Xina ja s'havia inventat la pilota de cuir un segle abans, quan Fu-Hi, inventor i un dels cinc grans governants de la Xina de l'antiguitat, va crear una massa esfèrica ajuntant diverses arrels dures en forma de truges a les queva recobrir de cuir cru, amb això naixia la pilota de cuir, amb la qual es jugava simplement a passar de mà en mà. Aquesta pilota va ser adoptada posteriorment en els jocs populars dels seus veïns Índia i Pèrsia. D'altra banda, en les antigues civilitzacions prehispàniques també es coneixen jocs de pilota més similars al que es coneix avui com futbol. Així per exemple els asteques practicaven eltlachtli, una barreja entre tennis, futbol i bàsquet en què es prohibia l'ús de les mans i els peus i el capità de l'equip derrotat era sacrificat.
La història del futbol continuaria a la Grècia clàssica, on fins i tot Homer va arribar a fer al · lusió també a un joc de pilota, a qui anomenaven 'esfaira' o 'esferomagia' a causa de l'esfera feta de bufeta de bou que s'utilitzava en el mateix. Desd'aquí va passar a l'Imperi Romà, que utilitzaven en el seu joc 'harpastum' un element esfèric anomenat 'pila' o 'pilotta' que va evolucionar fins el terme 'pilota' utilitzat actualment. Durant l'Edat Mitjana va tenir molta fama entre diferents cavallers i cultures, entre altres anècdotes es diu que Ricard Cor de Lleó va arribar a proposar al cabdill musulmà Saladí, que dirimieran sevesdiferències sobre la propietat de Jerusalem amb un partit de pilota.

Els romans van portar fins Britània seu joc de pilota. Durant l'Edat Mitjana la història del futbol va tenir grans alts i baixos i va ser prohibit pel seu caràcter violent per més tard ser adaptat i utilitzat com a esport nacional a les illes britàniques. Al començament del Segle XIX va començar a practicar el 'dribbling-game' a lesescoles públiques i d'aquí va passar a les universitats més importants (Oxford, Cambridge) on es van escriure les primeres regles (el Primer Reglament de Cambridge va aparèixer en 1848) i en 1863 es funda la Football Association, naixent l'anomenat 'joc modern' o 'futbol associat' i separant aquest joc de l'actual rugbi. La separació entre el rugbi i el futbol o soccer britànic va sorgir a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS