LOS 5O MITOS

Páginas: 69 (17187 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2015
Mito nº11
La memòria humana funciona com una gravadora o una videocàmera, y registra amb precisió els fets que experimentem.
Context:
La memòria ens falla diàriament. Les causes de que es cregui el contrari venen donades per les tendències de Sigmund Freud ( Aquest creia que els records oblidats, sobretot els més traumàtics quedaven permanentment en el subconscient sense cap tipus dedistorsió).
1890 Freus Wiliam Jones: Els records no són rèpliques exactes dels esdeveniments reals. Ell diu que les persones tenen molts dubtes sobre els seus records. Han estat somiats? Vistos? O imaginats?.
Brown &Kulik 1977: Recordem sovint esdeveniments molt emotius anomenats “flashbulb memòries o records flash, ja que tenen una bona qualitat, semblen tenir molta precisió.
La investigació però mostraque tot i viure esdeveniments emotius, es pateixen distorsions i pèrdua d ‘exactitud del esdeveniments viscut.
Problemàtica: -En un estudi realitzat en testimonis oculars, és vist com el 75% de persones condemnades erròniament per causa del imprecís record del testimoni. El fet de donar-los importància i veracitat a la seva memòria fa que el judici d’aquestes persones no sigui lícita.
Origen delrecord i del coneixement: -L’origen del records és difícil de reconèixer, no se sap si realment ha sigut viscut o ha sigut un somni. A partir d’això s’ha creat un consens entre psicòlegs.
La memòria NO és REPRODUCTIVA: No reprodueix exactament allò que vivim.
La memòria és RECONSTRUCTIVA (Clifasefi,2007): Això és perquè allò que recordem sol ser una mescla borrosa de records precisos i de tot allòque encaixa amb les nostra percepció del món, la nostre experiència, les nostres emocions i pensaments.
Això ens porta a dir que la Memòria és ESQUEMÀTICA: Nosaltres creem un esquema o guió o model mental per organitzar els records. Aquests esquemes s’adquireixen per experiència (Aprenentatge). Podem arribar a reconstruir el passat perquè encaixi amb les nostres expectatives esquemàtiques.Exemple: Nosaltres tenim creat un esquema per esdeveniments diaris: Sabem com hem de demanar el menjar en un restaurant. Ho tenim memoritzat perquè tenim l’experiència d’aquesta vivència.
Conclusió: Construïm els records en base dels nostres esquemes prefixats. Això implica que si creem un esquema previ determinat, podem arribar a produir falsos records o il·lusions de la memòria. La memòria no és comun DVD, és un medi en constant canvi amb molta capacitat de creació (no és quelcom fiable).
Exemple: Que ens diguin que de petits ens vàrem perdre en un centre comercial amb molts detalls i arribar a creure-ho.
Mito nº12
La hipnosis es útil per a recuperar el records de coses que havíem oblidat.
Context:
Es creu que la hipnosis pot ajudar a recuperar els records de les nostres ments i permetaccedir d’una forma fidel als fets que varen passar al passat.
Realment la hipnosis crea confusió, falç records, convicció de que allò que diuen és realment viscut. Quan una persona va a una sessió de hipnosi confia en que allò que veurà serà cert i encara magnifica més la seva confiança a aquests records falsos fins el punt de consolidar allò que recorda erròniament.
Mite o creença:
Creençacompartida per estudiants de psicologia, acadèmics en salud mental (psicòlegs) i Terapeutes.
Justificacions:
La hipnosi permet que la gent recordi amb precisió.
Els terapeutes poden confiar molt més amb el mètode de la que en altres mètodes.
La hipnosis ajuda amb persones amb records traumàtics.
La hipnosi permet recuperar records des del naixement fins i tot d’una vida anterior,Teràpia de regressióa una vida anterior: les descripcions que es fan son producte de la imaginació, de la fantasia, i d’allò que el pacient sap sobre un període històric.
Causes de la creença: La promoció de la Psicologia per part de personatges com (Pierre Janet,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 5o
  • Examen de 5o grado 5o bimestre
  • MATEMATICAS 5o
  • Pat 5o
  • Mitos
  • El mito
  • El mito
  • Mitos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS