Los mandamientos del profesor de secundaria

Páginas: 2 (410 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2013
ELS 10 MANAMENTS DEL PROFESSOR DE SECUNDÀRIA


1. No veurem l’adolescència com una problemàtica. Emfatitzarem l’etapa de progrés a la qual s’exposen els nostres alumnes, fent-los sentir orgullososdel que facin com a pas per reduir el fracàs. Tinguem clar que l’orgull motiva; la humiliació, tot el contrari.

2. L’alumne construeix el seu coneixement i evoluciona segons la mediació del seuentorn; l’escola i el professor en formem part i som claus en tant que li permetem practicar rols d’adult.

3. Hem de trobar sentit i utilitat a tot allò que els expliquem, doncs aprendran més imillor. Tractarem de saber sempre què els farem fer –no què els direm- a cada classe, sense gaires improvisacions, doncs això ens restarà autoritat a ulls de l’alumne.

4. Primer, i primordial,garantim un bon clima d’aula. Després, valorem amb quins coneixements parteixen, contextualitzem el que fem a classe, connectem-ho amb el que aprenen i viuen fora de l’escola i tractem de fer sessionsdiferents i variades, que satisfacin la innata curiositat adolescent.

5. Tenir callats els alumnes no és garantia de res. Generem dinàmiques participatives a l’aula, amb unes regles prèviamentestablertes i respectades des del primer dia. També, promovem el treball cooperatiu, després d’un treball individual previ.

6. Si volem que aprengui de forma eficaç, haurem de mantenir-nos entre el quel’alumne sap fer sol i el que pot fer amb la nostra ajuda. Al principi serem la seva ‘crossa’ i, progressivament, ens enretirarem com una bastida, segurs que llavors no caurà.

7. Com que l’alumneconstrueix la seva personalitat en aquesta etapa, diguem-li que té el seu destí en les seves mans; recordem-li, però, que els plans de futur que ara dibuixen no seran transcendentals ni definitius, en unmón tan canviant com l’actual.

8. Fem emergir a l’alumne el desig d’aprendre i, treballant colze a colze amb ell, posem més atenció en el seu procés d’aprenentatge que no pas en els resultats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mandamientos de profesor
  • Profesora Secundaria
  • Profesorado de secundaria
  • Mi profesor de 3 de secundaria
  • Profesor De Educacion Secundaria En Economia
  • Profesorado De Educacion Secundaria
  • LA EDUCACION SECUNDARIA Y LOS RETOS DE LA FORMACION DE PROFESORES
  • Implicaciones En La Practica Educativa Del Profesor De Secundaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS