Múscul dorsal ample

Páginas: 2 (343 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2014

Múscul dorsal ample
El múscul dorsal el múscul més gran, ample i fort de tot el tronc. És un múscul pla i triangular, que cobreix la regió lumbar i les 6 últimes vèrtebres dorsals.
Origen
Té elseu origen en les darreres sis vèrtebres dorsals i en la part posterior de la fàscia lumbodorsal, per mitjà del qual se subjecta a les espines lumbars i a les vèrtebres de l'os sacre.
En lesvèrtebres més superiors el múscul és fort i carnós, mentre que en les inferiors té més massa tova.
Des d'aquest extens origen, les fibres continuen en diferents direccions. Les fibres superiors creuenhoritzontalment, les fibres del medi corren obliquament cap amunt i les més inferiors viatgen gairebé horitzontalment fins a convergir totes en un fascicle.
Inserció
El múscul dorsal ample acaba en untendó quadrilàter d'uns 7 cm de llarg que passa davant del rodó major i s'insereix en la corredissa bicipital de l'húmer, en la seva cara posterior. La seva inserció en l'húmer s'estén més amunt que eltendó del pectoral major. El dorsal ample també té alguns fascicles que arriben a l'angle de l'escàpula i a les quatre últimes costelles per digitacions carnoses que s'interposen entre fasciclessimilars provinents del múscul oblic extern de l'abdomen.
Innervació
Aquest múscul és innervat pel nervi del dorsal ample, procedent de la branca posterior del plexe braquial. El nervi toracodorsalinnerva fins i tot a les projeccions variants del dorsal ample, encara que no és infreqüent que altres nervis propers de l'àrea, incloent el nervi pectoral, enviïn prolongacions nervioses al dorsal ample.Acció
El dorsal ample és un extensor de l'espatlla i també un aproximador. És també un rotador intern d'aquesta articulació. És un múscul que ajuda a impulsar-se en la natació en l'estil depapallona i, a més, afavoreix l'adherència en l'escalada. Aquest múscul és a més un múscul expirador, que es posa de manifest en les expiracions fortes i brusques, com per exemple en la tos. La contracció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • musculos dorsales
  • Musculos Dorsales
  • Músculos De La Cara Dorsal Del Pie
  • Músculo recto dorsal menor de la cabeza
  • Dorsales
  • DORSAL
  • musculos de la cabeza, cuellos, dorsales y miembro superior
  • Vertebras dorsales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS