Música

Páginas: 5 (1040 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2014
FITXA DE LECTURA
Fitxa técnica del llibre:
Títol del llibre: Mor una vida, es trenca un amor
Nom de l’autor/a: Joan Pla
Editorial: Bromera
Col·lecció: Els nostres autors
Gènere: Novel·la juvenil
Nombre de pagines: 180
Comentari posterior a la lectura (estudi de la forma)
1- Tipus de text: està escrit en prosa.
2- Estructuració del llibre: comença amb una introducció que fa l’autorper orientar-mo’s en el contingut del llibre. L’estructura del llibre es per capitols.
Comentari posterior a la lectura (estudi del contingut)
1- Resum de l’argument.
Maria, jugava amb els seus germans menuts i Sergi vora el barranc, fins que els pares de Sergi, que eren rics, estaven farts de que ell vinguera sempre brut i que estiguera sempre jugant amb Maria, filla de pares molt humils, ili varen prohibir que jugara amb ells.
Deixaren de vores durant un temps, fins que a Sergi li compraren una moto la qual feia bramar per tot el poble. Maria i Sergi tornen a relacionar-se. Uns dies després se'n van d'excursió a la muntanya i Maria es va girar el turmell esquerre i caigué a terra de dolor. El mestre li diu a Sergi que agafe la moto per a portar-la al poble a què la visite elmetge. A partir d’aquell moment comencen a veures més seguit, després d’aquell viatge amb moto va sortir l’atracció.
Sergi s’oferís per a portarla a classe tots els dies. Poc a poc anaren agafant confiança ells dos i Sergi la portà a un lloc montanyos on caigueren de la moto i començaren a pegar-se besos i fan l´amor; ella molt esglaiada perque sangnava molt, digué a Sergi que tornar-en al poble.Els pares de Sergi se n´adonen que el seu fill porta amb la moto a Maria a classe i li la lleven, perque diuen que es de mala reputació per a ells que la gent el vera amb Maria.
Des d'ahí Maria i Sergi desideixen escapar-se junts, aprofitant el viatje de fi de curs a Galícia i ho van preparar tot per a la gran escapatòria.
Pujen tots a l´autobús i allí es troben ells dos, s´asenten junts ieixen cap a Galícia.
A l'arrivar a l'hotel els deixen un temps lliure on aprofiten per a escapar i viatjar a Canido on a mig kilòmetre hi havia un corralet vora platja on podien viure. Sergi anava cap a Canido a casa de la senyora Sturnina i el senyor Xan a per pa, però un dia anaren ells dos i els ancians els acomiadaren a quedar-se allí amb ells i aixi els ajudarien en les tasques.
Un dia unBruno antic amic del senyor Xan els dona una volta a Sergi i a Maria amb el seu vaixell durant una bona estona, a l'arrivar una dona, veina dels ancians els va dir que tenien que fugir que la policia els buscava per Canido i que havien de fugir si no volien ser descoberts.
Fugiren a Vigo on escrigueren als seus pares unes postals i després anaren cap a La Corunya, allí compren una tenda decampanya per acampar i poder dormir, però Maria li entraren dolors al ventre. Al dia següent anaren al metge i li digué que estava enbarassada.
Uns dies despres arrivà la noticia de la desaparició dels jovens i el metge va avisar que els hi havia reconegut, i els descobriren a la tenda de campanya i tot seguit els tornaren a casa.
Sergi estava castigat en sa casa sense poder eixir, solia descutir ambels pares pel que hi havia fet i perque s'anteraren que Maria estava enbarassada.
A casa de Maria acudia un home de confiança del’s pares de Sergi per a dir-los que lo millor era que Maria avortara, per evitar més problemes, que els pagarien una bona suma de diners, però no li feren cas.
Sergi no podia resistir-ho mes, havia de veure a Maria, i un día que sos pares no estaven, es va escapar peranar a visitar-la. Quan els pares varen arrivar a casa i veren que Sergi no estava, el pare anà directament a casa de Maria. Al veure’l allí, li entra molta rabia i el tragué de la casa peganli, ell es va resistir tornan-li els colps a son pare, en un dels colps que li pegà son pare Sergi va caure i es va desnucar.
El dolor de Maria va ser insoportable, molt fort, perdre al seu amor i pare del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Musica musica
  • Musica
  • Musica
  • La musica
  • Musica
  • Musica
  • Musica
  • Musica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS