MA VIE EN ROSE

Páginas: 7 (1648 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2015




1. Descriu la relació entre el Ludovic i la seva mare. Com és al començament de la pel·lícula i com és després?
La mare mostra un gran conflicte intern referent a les seves prioritats. Per una banda estima molt a la seva família i per altre banda presenta una necessitat imperativa d’aparentar davant els altres l’estereotip de família perfecte que es tenia a l’època, i en molts casos essegueix tenint.
La relació amb el Ludovic es veu perjudicada com a conseqüència d’aquesta necessitat i, per tant, la mare és incapaç de veure la seva pròpia culpabilitat o hipocresia i la carrega sobre l’infant, víctima dels prejudicis socials enlloc de condemnar els prejudicis en sí.
Finalment, la mare, després d’un procés intern de reflexió i veient el patiment de Ludovic acaba per acceptar laidentitat del seu fill/a per sobre de l’estigma social.
2. I amb el seu pare?
El pare, a més de la necessitat de complir l’estereotip familiar, mostra el rol de la masculinitat per a sí mateix i pels seus fills barons incloent a Ludovic qui ha de complir les característiques del “bon home”, és a dir, característiques com; força, valentia, superioritat, etc. El no complir-les es deixa dominar per laira i l’agressivitat no tant en vers a la seva família, però si demostrant la impotència de no poder fer del seu fill l’home que ell considera que ha de ser.
Finalment, igual que la mare, acaba per prevaler el seu instint proteccionista i acceptant al menor dels seus fills tal i com és.
3. Quin o quins dels personatges de la pel·lícula accepten el Ludovic tal i com és?
L’avia és el principalreferent de Ludovic que no jutja el seu comportament, encara que no sigui el que la societat esperés d’un nen i amb ella se sent protegit i lliure. Dins dels límits que el propi infant s’autoimposa per buscar l’acceptació familiar i social, l’avia permet el seu desenvolupament espontani participant en les activitats, com ara ballar, que veu que fan gaudir al nen/a.
D’aquesta manera el Ludovic quanestà amb la seva avia se sent còmoda a l’hora d’expressar el que li està passant, sense tenir por de que se’l discrimini o jutgi per tenir aquest problema d’identificació de sexe.
El personatge de l’avia és obert i respectuós, ja que, tot i la diferencia generacional que podria determinar una actitud especialment conservadora basada en la seva pròpia educació, mostra un amor incondicional i unacomprensió admirable envers una situació desconeguda i generalment penalitzada o condemnada.
D’altre banda, de forma infructuosa i en certs punts desafortunada, la professora da Ludovic intenta mostrar als seus alumnes la importància del respecte i l’acceptació d’una realitat en que tots som diferents.


4. Què opines de l’explicació que dóna el Ludovic sobre el cigonya i els seus cromosomes?
Ésuna explicació infantil que pretén racionalitzar, i minimitzar l’impacte, dels sentiments contraposats que sent Ludovic entre el seu cos i la seva identificació de gènere, dins del desconeixement propi d’un nen de 7 anys, de família catòlica, a qui mai li han parlat d’identitat sexual o gènere. I que per tant, no és capaç d’entendre el que li esta succeint.
Quan el Ludovic dóna la seva teoriasobre els cromosomes, ell es queda satisfet pensant que no es ell el culpable del que li esta succeint, sinó que hi ha una raó externa que escapa el control de qualsevol persona.
5. Quan al vestidor ataquen el Ludovic, els seus germans no el defensen. Per què et sembla que no l’ajuden?
Els germans, tot i estimar a Ludovic, han interioritzat la necessitat dels pares de ser acceptats per la societat,en aquest cas, els companys de l’equip de futbol, i prioritzen aquesta acceptació sobre l’estima al seu germà/na. Aquesta por al rebuig els hi crea un sentiment de culpa posterior, ja que no han mostrat la valentia pròpia d’un home que els hi ha sigut inculcada, ni volen perdre el petit/a de la família.
En el moment que el Ludovic veu que cap dels seus germans fa alguna cosa per salvar-lo se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ma Vie En Rose
  • Ma vie en rose y los derechos humanos
  • Analisis de ma vie in rose
  • Analisis de pelicula "ma vie en rose"
  • Análisis de "Ma vie en rose"
  • Ma Vie En Rose
  • Resumen de: "Ma Vie En Rose"
  • Ma vie

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS