Madame Bovary, Comentari De Text

Páginas: 3 (635 palabras) Publicado: 24 de abril de 2012
MADAME BOVARY-Pàg. 341-342

El fragment comentat pertany a la novel·la Madame Bovary’de Gustav Flaubert. És considerada l’obra més rellevant del Realisme ja que reflecteix perfectament l’essènciad’aquest moviment, plasmant la realitat d’una manera aparentment objectiva. Recull la majoria de tòpics de finals del segle XIX tals com l’amor, la feminitat, el luxe, l’adulteri o el suïcidi.

MadameBovary ens mostra la història d’una jove que viu en un món idíl·lic que ella mateixa ha creat a partir de la lectura de novel·les romàntiques. Quan es casa amb Charles, un jove metge suposadamentadinerat i prometedor, se n’adona que el matrimoni no la fa feliç i la vida que porta a partir d’aquest moment la va desencisant més fins que busca refugi en l’adulteri i en la compra d’objectes que sóntotalment inútils i que acabaran per endeutar-la. Finalment, s’acaba enverinant amb una potent metzina.

En aquest fragment Emma es troba a Rouen per tal de trobar-se amb el seu amant Léon però undia s’acomiaden abans d’hora i ella se’n va a voltar per la seva antiga ciutat fins que s’asseu a la vora d’un convent que va ser el seu refugi durant moltes tardes en les quals s’asseia a llegir lesseves novel·les romàntiques i somniava amb acomplir els seus objectius. La protagonista comença una reflexió interna en la qual descriu la seva situació d’insatisfacció per tot el que l’envolta: el seumatrimoni amb Charles la fa infeliç però estar amb Léon tampoc la satisfà ja que considera que les úniques vegades que ha estat feliç eren una fal·làcia només i se n’adona que mai podrà aconseguir serfeliç.

Emma Bovary representa el descontentament, l’ànsia, la vacuïcitat d’una vida monòtona i estreta. S’estableix un conflicte durant tota la obra entre els seus desitjos i la realitat, la qualcosa es veu reflectida perfectament en aquest fragment ja que és aquí on se n’adona d’aquesta dualitat que no pot combatre i que la farà infeliç.

És tracta d’una introspecció que es fa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario de texto Madame Bovary
  • comentario madame bovary
  • Comentario de madame bovary
  • Madame bovary
  • Madame bovary
  • Madame Bovary
  • Madame Bovary
  • madame bovary

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS