Maestra

Páginas: 2 (357 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
1.
Tenim al davant dos documents que fan referencia a Europa en el s.XIX, mes en concret entre1815-1816, aquesta etapa s’anomena Restauració.
El primer document es un text i una font primària, ( esoriginal de la època a la cual fa referencia),esta tret de la consideracions sobre França de Joseph de Maistre escrit en 1816. Fa referencia a França, en el cual fa una critica sobre laconstitucionalisme. Es un fragment en el cual exposa una critica sobre el poble, esta dividida en petits apartat.
Pel que fa el autor, Joseph de Maistre, comte de Maistre teòric polític i filòsof de Savoià, màximrepresentant del pensament conservador oposat a les idees de la Il·lustració i la Revolució Francesa. La seva principal obra política, Consideracions sobre França(1797), presenta a la RevolucióFrancesa com un esdeveniment satànic i “radicalment dolent”, tant per les seves causes com pels seus efectes.

El segon document es mapa polític que representa a Europa en 1815, una font secundaria(Estaelaborat en una època posterior). Al interior del mapa podem vore els països vencedors(Prussià, Regne Unit, Imperi Austríac i el Imperi Rus),el país vençut(França), països envaïts per Napoleó(Espanya,Portugal i Suècia), el territoris afectats per la remodelació del mapa de Europa en el Congres de Viena(Hannover, Saxònia, Regne Llombardovenet, Parma i Mòdena) i el Imperi Turc. Esta tret del llibrede Historia, AROSTEGUI SANCHEZ, J; et alter: Historia del mon contemporani, Alaquàs, Vicens Vives, cuarta reimpressió,2012,pag.56.
2.
A la línia 8 apareix la paraula “nació”, conjunt de personestenen consciencia col·lectiva de compartir la mateixa historia, cultura, tradició i llengua, desitgen dotar-ne d’institucions polítiques pròpies fons constituir- se en un estat. Estat eaun conjuntd’institucions que tenen jurisdicció sobre un territori delimitat per unes fronteres: cap de l’estat, poders legislatius, executiu i judicial, etc. Hi ha distints tipus d’ Estats: L’Estat nacional o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maestro De Maestros
  • maestro de maestros
  • De La Maestra A La Maestra
  • Maestra
  • Maestro
  • Maestra
  • Maestra
  • Maestro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS