Maltrato fisico infantil

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (760 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 24 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Raquel Abolafia, Marta Obregón, Sandra Martínez, Paola Paredes.
Intervenció en centres de protecció de menors
(Exercici 1. Pàgina 80)
Explica el processos que se segueixen i els canvis de lesfigures jurídiques de protecció des de la detecció i denúncia d'una situació de maltractament greu fins a l'ingrés del menor en un centre d'acolliment. Recorda el que has estudiat a la unitat didàcticaanterior.
DOCUMENT 1: UN CAS DE MALTRACTAMENT FÍSIC.
• Què poden fer els pares si no estan d'acord amb la mesura?
En aquesta situació la dona no pot fer res per evitar la mesura estipulada pel jutge,ja que hi ha un risc alarmant per a la vida dels menors.
A més a més, els Serveis Tècnics de Protecció del Menor a l'hora d'evaluar els casos, han trobat l'existència de patologies derivadesd'aquests fets.
Per tant, la dona/madrastra ha d'assumir les conseqüències del que ha fet. Encara que si no està d'acord amb la sentència pot recorrir al tribunal e intentar aconseguir el seu objectiu,aconseguir els nens.
• Seguint els casos del document I, indica:
- Quin tipus de maltractament es produeixen en cada cas? Especifica'l.
En aquest cas estem parlant d'un maltractament físic, on elmenor, de 13 anys, presentava ferides a la cara, al coll i al dors de la mà, un hematoma i una contusió a l'ull.
La seva germana de 10 anys, patia una contusió de 4cm en el pòmul esquerra.
Elmaltractament ho feia la madrastra mitjançant la civella d'un cinturó i llençant-los contra els mobles desprès d'haver-los sotmès a estirades de cabells.
Fins i tot, maltractava a la menor de 2 anys, la qualera la seva filla.
- Qui detecta i notifica el maltractament i com ho fa?
El Servei d'Urgències de Pediatria de l'Hospital de Valdevilla, va ser qui va alertar el cas i el jutge José Hoya Coromina vaintervenir inmediatament.
La dona va reconeixer els fets, ja que es va sentir sotmesa a les declaracions dels testimonis. Per tant, el jutge ho va considerar com a un ''risc evident'' per la vida...
tracking img