Malària

Páginas: 18 (4439 palabras) Publicado: 25 de marzo de 2011
ÍNDEX

1.INTRODUCCIÓ 3
1.1 INTRODUCCIÓ A LA MALÀRIA 4
1.2 LA MALÀRIA A LA HISTÒRIA 5
2. DEFINICIÓ 6
2.1 TIPUS DE MALÀRIA 6
3. PROTOZOU PLASMÒDIUM 7
3.1ESPÈCIES DE PLASMÒDIUM 8
4. EL MOSQUIT DEL GÈNERE ANOPHELES 10
5. COM ES POT TRANSMETRE O COM ET POTS CONTAGIAR? 10
5.1 ZONES MÉS FREQÜENTS DE CONTAGI 10
6. SÍMPTOMES DE LA MALALTIA. 12
7. DIAGNÒSTIC I TRACTAMENT DE LA MALALTIA 137.1. DIAGNÒSTIC 13
7.2.TRACTAMENT 15
8. MÈTODES DE PREVENCIÓ DE LA MALÀRIA 17
9. CONCLUSIONS 19
10. BIBLIOGRAFIA 20
11. ANNEX 22

1.INTRODUCCIÓ

La situació analitzada és la següent:

La Maria és una dona que viu en un país molt pobre d’Àfrica en el qual hi ha diverses malalties contagioses que provoquen una taxa de mortalitat elevada per diversos motius. Té 35 anys o pateix malària. Fa10 anys va tenir la primera filla i actualment també pateix la malaltia de la seva mare. Ara 10 anys després del seu embaràs, la Maria es planteja la possibilitat, gràcies als programes d’assessorament del seu poblat, de poder educar la seva filla per tal de que pugui transmetre a les seves descendents la idea de que el test de la malària és un avenç molt important que cal fer-se per tal de poderprevenir la malaltia del nen o la nena en el període de gestació.

El principal objectiu del meu treball és:
Conèixer la transmissió, les conseqüències i el tractament de la malària o els mètodes de prevenció d’aquesta.

Aquest objectiu l’he extret de una altre sèrie de objectius als quals podria anomenar-los secundaris:
- Conèixer la persona que pateix la malaltia.
- Saber quins són elssímptomes o conseqüències de la malaltia.
- Conèixer els mètodes de prevenció de la malaltia.
- Conèixer els possibles tractaments.
- Conscienciar a les noves generacions de la importància de fer-se el test de la malària per tal de no contagiar-lo als seus fills.

A partir de l’elaboració dels meus objectius he extret el guió del treball:
- Introducció
- Definició
- Protozou Plasmòdium
- Elmosquit Anopheles
- Com es pot transmetre o com et pots contagiar?
- Símptomes de la malaltia
- Diagnòstic i tractament de la malaltia
- Mètodes de prevenció de la malària (aquí s’inclouria la part de transmetre als fills la importància de fer-se el test de la malària).

Un cop fet el guió i decidits els objectius ja podia començar a buscar, el que he fet ha estat cercar fontsbibliogràfiques que siguin valides i fiables. La majoria de les fonts han estat d’Internet ja que per mi es molt mes fàcil trobar la informació exacta que busques per Internet que no pas a llibres o revistes. Totes les fonts han estat citades per ISO.

Aquest treball, doncs, és un estudi sobre la malària: una malaltia que suposa una gran quantitat de víctimes a l’any (300-500 milions de casos a l’any, 2-3milions de casos greus a l’any, i entre 1.5-1.7 milions de morts a l’any), sent la majoria els nens menors de 5 anys de sud Àfrica. Al ser pròpia de països subdesenvolupats, no causen un gran interès sobre la població mundial en general, o almenys no son tant conegudes per tothom.

Per entendre la malària a l’actualitat, cal fer un repàs sobre el començament de la investigació d’aquesta malaltia ipreguntar-nos la raó per la qual no ha continuat sent endèmica a països desenvolupats com per exemple, Espanya. En aquest cas, per exemple, la malaltia va poder ser eradicada gracies a la gran quantitat de mesures contra els mosquits i la millora de condicions sanitàries i socials, la construcció duna xarxa d’assistència i sanejament els focus de la malaltia.
Com Espanya, gairebé tota Europa vaseguir les mateixes mesures de prevenció i d’educació de la societat per evitar les infeccions.

Cal destacar que als països on s’ha eradicat la malaltia s’ha dut a terme, conseqüentment, una consciencia de la societat i una educació mínima perquè la població sabes a que s’enfrontaven. En molts països subdesenvolupats encara hi ha creences sobre ritus per evitar la malària o per tractar-la....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA MALARIA
  • LA MALARIA
  • LA MALARIA
  • La Malaria
  • malaria
  • Malaria
  • malaria
  • Malaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS