Mamt

Páginas: 2 (469 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2011
Treball sobre la sortida al Museu d’Art Modern de Tarragona

TÈCNIQUES ARTÍSTIQUES - 1r curs Grau en Història de l’art

1. Visita

El dia 19 d’octubre de 2011 els alumnes d’Història iHistòria de l’art vam visitar el Museu d’Art Modern de Tarragona creat per la Diputació de Tarragona l’any 1976, amb l’objectiu de promoure l’estudi i el coneixement de l’art modern i contemporani, al igualque per conservar i mostrar el seu patrimoni artístic i compartir-lo amb la comunitat.

En aquest espai primer vam estar a la sala audiovisual situada a l’entrada del museu, on vam comentar diversestècniques artístiques i vam observar obres en directe. Per començar vam prendre apunts sobre els diversos criteris segons els quals podem identificar una obra d’art: l’època a la qual pertany, elsuport, el gruix de la capa pictòrica (la textura) i l’aspecte superficial. I, a continuació, vam intentar aplica’ls per saber quina tècnica era utilitzada en algunes de les obres que el museu va posar ala nostra disposició. Seguidament també vam observar diverses tècniques de dibuix: llapis, carbonet, sanguina i llapis parís, entre d’altres.

Després vam fer un recorregut per les diverses sales iespais del museu acompanyats pel professor Albert Macaya i, al finalitzar aquest, una visita lliure. El museu està dividit en diversos espais:

- Miró, història d’un país
- Bronze nu(Julio Antonio. Una vida d’escultor)
- Transició. El pas del s. XIX al s. XX
- El taller i l’escola. De la República a la Democràcia
- Contemporaneïtat. Art contemporani
- La Capella,Tom Carr

2. Anàlisis d’una obra

Títol: La esfinge de Roscoff
Autor: José Nogué Massó
Any: 1910
Tècnica: Oli sobre tela
Mides: 155 x 180 cm / 145 x 85 cm

Aquesta obra pertany a l’artistaJosé Nogué Massó format a la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid, va completar els seus estudis a la Escuela Española de Roma, residint a Itàlia fins al 1923, quan es trasllada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS