Manuel de pedrolo selectivo

Páginas: 2 (310 palabras) Publicado: 10 de junio de 2010
Manuel de Pedrolo

Qüestió 12. Descriu els aspectes més importants de l'obra teatral de Manuel de Pedrolo.

(L'Aranyó 1918-1990) Poeta, periodista,novel·lista i dramaturg. Es consideraun dels escriptors d'obres teatras més emblemàtiques produides al segon terç del segle XX.

El seu teatre parteix de l'existencialisme y se situa dins el corrent europeu del teatre del'absurd; ofereix una filosofia pessimista de l'existència humana i transforma les convencions escèniques per mostrar la lluita de l'èsser humà sovint inútil, per comprende la irracionalitatque l'envolta.

La seva preocupació la trasmet a través dels personatges de l'obra que parlem principalment de temes centrats de la humanitat com ara el debat sobre la problemàtica de lallibertat de la persona, del home i dels pobles, sobre el valor de la vida, sobre el poder i la violència, sobre les relacions humanes així com el sentit de l'acció i de la activitat delshòmens mostrant una injustícia contra el intent de genocidi cultural i polític.

Manuel de Pedrolo vol transmetre amb aquestos temes la inconformitat social i una actitud de protestacontra les ideologies que es mantenien en el franquisme, es per aixó que aquesta explicació de la renuncia conntra l'Estat Espanyol va fer que la seva producció fóra prohibida i no es va atornar a publicar fins despres de la mort del cap de l'estat espanyol, Franco.

A més, indaga en les condicions socials que possibiliten la violència, l'aïllament o la llibertat solidària.Així, sobre el tema de la llibertat, escrigué un total de tretze obres entre 1954 i 1963 : Els hereus de la cardira (1954), Cruma (1957), Homens i no (1957), Situació Bis (1958), Tècnica deCambra (1959), L'ús de la matèria (1963), étc. També reflexiona sobre els asfectes filosòfics com ara el conceciment del món en Sóc el defecte (1959) Algú a l'altre cap de peça (1962)
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Manuel de Pedrolo
  • Manuel de pedrolo
  • Joc Brut
  • vida y obra manuel de pedrolo
  • Trajecte Final. Manuel de Pedrolo
  • Manuel De Pedrolo
  • MANUEL DE PEDROLO I EL MECANOSCRIT DEL SEGON ORIGEN
  • Obra teatral de Manuel Pedrolo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS