Mar I Cel

Páginas: 3 (504 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2012
COMENTARI MAR I CEL Escena V acte primer
Aquest fragment pertany a l'escena cinquena del primer acte del llibre Mar i Cel, una tragèdia en tres actes i en vers, que va escriure Àngel Guimerà i vaser presentada el 1888. És una obra que pertany al moviment romàntic què és centra en la edat mitjana, de fet es la obra culminant de la etapa romantica de Guimera.
L'obra està vinculada amb elpassat historic de quan Felip III va fer fora d'espanya el moriscos i amb la pirateria al mediterrani de l'epoca.
El llibre pertany al bloc de tragedies de Guimera juntament amb Gal.la Placidia( 1879),Judith de Welp (1883), El fill de Rei (1886), Rei i Monjo (1890) i L'anima morta (1892).
El frangment forma part del primer acte, que correspon a la introducció de l'obra, deixant al segon i terceracte com nuç i desenllaç.
És un dialeg entre els personatges Blanca i Carles, del qual Blanca acapara gran part amb un monoleg intens.
- Blanca: és un personatge romantic: als 4 anys va perdre laseva mare i va ser educada en la religiositat intolerant i fanàtica del seu pare. Ells mateixa diu que a crescut en una cel·la d'un convent en on sens donarse compte a passat de jugar amb nines a servira Jesus, el fet que causa que de gran es dediqui en cos i anima a Deu. El seu pare la du a Barcelona a professorar en el convent però l'atac dels pirates la fa coneixer els rivals de la seva religiocristiana el moriscos. Blanca és un dels personatges més evolutius sino, la que més. Tan com que el fet de ser empressonada li fa arribar a pensar en el suicidi, fet que Carles li treu del cap perquees pecat a pasar a l'odi cap els pirates i a emocionar-se i enamorarse de Said quan li explica la seva historia. Aquets contraris fan la les accions de Blanca siguin tan diverses. Finalment Blancadavant els sentiments per Saïd té que plantar cara a Carles cosa que la Blanca del primer acte no agues fet sota la autoritat de Carles.
- Carles: és el pare de Blanca, un home ric i vell, és un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar i cel
  • Mar i cel
  • Personatjes de Mar i Cel
  • Resum De "Mar I Cel"
  • Mar I Cel
  • mar i cel
  • Mar i cel
  • Resumen Mar I Cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS