Mares

Páginas: 8 (1910 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2013
TEMA 10 – La Segona Guerra Mundial (1939-1945)
Exercisis:
El refúus de la societat de nacions
Quines causes van motivar que Alemanya es retirés de la Societat de Nacions?
Primer, que la SDN defensava la injusticia del tractat de Versalles. Segon, la SDN els va negar el dret a la igualtat d’armaments i a la defensa. Tercer, no tenien cap intenció de renunciar als seus actes de llibertat itampoc de deixar-se prescriure per qualsevol institució internacional.
L’expansionisme alemany (1936-1939)
Quines van ser les primeres accions expansionistes que va protagonitzar Alemanya?
Van expandir-se envaïnt Renània. Memel, Àustria, Txecoslovàquia i part de Polònia.
Winston Churchill (1874-1965)
Valora la participació diferent de cada Estat en la Segona Guerra Mundial, tant pel que fa asoldats com a armament.
Alemanya, a diferència d’altres estats, va ser l’Estat que més soldats va ficar al front de batalla per combatre però en canvi no va utilitzar tant d’armament com els altres. El segueixen França, Itàlia i l’URSS.
Hitler i la campanya de Rússia
Com plantejava Hitler la campanya de Rússia? Què en va impedir la realització?
Hitler pretenia destruir el règim bolxevic,sotmetre els pobles eslaus i dur a terme una expansió territorial permetent l’explotació de riqueses de l’URSS. Plantejava uns atacs ràpids i una destrucció en una sèrie d’ocupacions audaces i ràpides de la massa de l’exèrcit rus.
Tot aixpò va ser impedit per la resistència soviètica fent que els alemanys no poguessin conquerir Moscou ni Leningrad i finalment van ser frenats a la batalla de Stalingradon van acabar rendint-se.


L’explotació dels presoners
Quins beneficis ecònomics va generar la política de reclusió i extermini?
Va generar molts bonc beneficis tant per la SS i com per les empreses. S’aprofitaven dels presoners (la majoria jueus) i els feien servir com a mà d’obra molt barata de manera que no cobraven ni un marc diari i així les dues parts se’n podien beneficiar mútuamentamb uns bons beneficis.
Activitats pàgina 211
2. Per què els jueus van ser especialment perseguits?
Perquè Hitler els odiava i deia que els jueus van traicionar Alemanya a l’any 1923. A més d’això, ja els hi va anar bé perquè els jueus tenien molts diners i així van ser perseguits fins a exterminar-los.
3. Quan es va decidir la Xoà i com es va fer?
Es va decidir a l’any 1942després de la invasió de l’URSS ja que els jueus van multiplicar-se en molts territoris controlats per alemanys. Va consistir en traslladar a tots els jueus que es trobaven als guetos cap als camps de concentració i extermini on morien per extenuació a les cambres de gas i perquè eren utilitzats com a mà d’obra esclava i per tant morien desnodrits.
4. Què va significar la política dedeportacions i guetos? Que pretenia?
Doncs va significar portar a tots els jueus dels guetos (llocs de les ciutats on els jueus estaven reclosos i confinats) cap a camps d’extermini o de concentració. El que pretenia era exterminar-los a tots, és a dir, eliminar la raça jueva.
Les víctimes de la guerra
Per què fou tan elevat el nombre de víctimes civils?
Perquè tots els països que van intervenir a laguerra tenien molt poder d’armament i aleshores mola població de la rereguarda, és a dir, civils, van ser sotmesos a una sèrie de nombrosos bombardejos o en el cas dels camps d’extermini alemany en el que es matava a molta gent diària.
L’economia nord-americana
Comenta aquest text i, especialment, els fragments que hi ha en cursiva.
Aquest text és un document que expressa que els Estats Unitseren superiors als Alemanys de manera que si Alemanya deixava de fabricar un producte per fabricar canons o altres armes, els Estats Units feia les dues coses alhora. D’aquesta manera es pot dir que els EUA estaven per sobre d’Alemanya ja que tenien més diners i que es va millorar el nivell de vida de les persones ja que el ritme de producció va augmentar molt.

Activitats finals:
1- Qüestions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mare mare
  • El Mare Mare
  • El mar y yo
  • Mareas
  • El mar
  • El mar
  • Las Maras
  • Mar A

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS