maria jose

Páginas: 3 (525 palabras) Publicado: 25 de septiembre de 2014
Alexandra Moga
1. En què s'assemblen els àcids grassos 1 i 2? Es àcid 1 es semblen amb el àcid 2 perquè els dos tenen una cadena hidrocarbonada i un grup àcid.

2. Quina diferència important hiha entre les dues molècules? Quina conseqüència te aquesta diferència en l'estructura de les molècules? La gran diferència es que l'1 és àcid gras saturat,nomès té enllaços simples entre els àtoms decarboni i el 2 és àcid gras insaturat, tenen un o més enllaços dobles entre els carbonis de la cadena hidrocarbonada i per això les seves molècules no són rectilinies sinò que representen colzes enels lloc on hi ha els dobles enllaços.

3. El punt de fusió del àcid palmític és 63,1ºC i el de l'àcid oleic 13,4ºC. Quin creieu que pot ser l'origen d'aquesta diferència? l'àcid palmític com mésalt és el nombre de carbonis, més enllaços cal trencar,més energia calorífica s'ha de gastar i,per tant, més alt és el punt de fusió.I en l'àcid oleic com que la presència d'enllaços dobles fa que lescadenes lineals presentin ''colzes'', i això dificulta l'ordenació espacial en paral·lel de les cadenes hidrocarbonades, no s'estableixen tant enllaços per forces de Van der Waals.En conseqüència, elspunts de fusió dels àcids grassos insaturats són molt més baixos.

4. L'àcid linoleic, és un àcid gras poliinsaturat que té el punt de fusió a -5ºC. Emeteu una hipòtesi que relacioni el punt defusió dels àcids grassos amb els seus enllaços interns.
La manca d'àtoms d'hidrogen extres en la superfície de la molècula faque el punt de fusió sigui més baix.

5. Quin àcids gras creieu que tindràel punt de fusió més alt, l'àcid gadolèic, o bé el palmitolèic? Raoneu el per què.
L'àcid gadolèic,perquè té més carbonis,llavors més enllaços cal trencar,més energia calorífica s'ha de gastar i,per tant, més alt és el punt de fusió.

6. Què en penseu del consum habitual de la mantega, és saludable. Perquè? (penseu també en el seu origen).
No és saludable,perquè és un gras saturat i els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jose Maria
  • Maria y jose
  • jose maria
  • Jose Maria
  • Maria Jose
  • Maria Y Jose
  • jose maria
  • Jose Maria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS