Marilyn Monroe

Páginas: 15 (3622 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013
 Marilyn Monroe



Cinc dècades després de la seva mort, Marilyn Monroe segueix sent sinònim de sensualitat, bellesa i, sobre tot, misteri. Darrere de la glamurosa figura de la rossa que tots els homes desitjaven i totes les dones envejaven, s’amagava una personalitat fràgil i insegura marcada per l’abandonament i la soledat.

La seva infància

Gladys Pearl Baker, mare de MarilynMonroe, es va casar el 1924 amb un noruec anomenat Edward Mortenson, però la parella es va separar al poc temps. Posteriorment ella va descobrir que estava embarassada. La futura actriu va néixer a Los Angeles, Califòrnia, l'1 de juny de 1926. Tot i que al registre civil va aparèixer com a Norma Jeane Mortenson, la seva mare en realitat la va anomenar Norma Jeane Baker perquè el seu pare era"desconegut ", i va utilitzar el cognom del seu exmarit perquè la seva filla no fos ilegítima. Se sap que ella va tenir diverses parelles mentre va treballar com talladora de negatius en la productora de cinema RKO Pictures.
Gladys no podia cuidar la seva filla a causa dels problemes econòmics i emocionals que tenia (esquizofrènia paranoide), pel que va deixar a la petita Norma Jeane amb els seuspares adoptius, el matrimoni conformat per Albert i Anada Bolender, que vivien en Hawthorne, Califòrnia.

Quan Gladys va aconseguir una casa pròpia, es va emportar Norma Jeane. Després d'uns mesos, la mare va patir una crisi nerviosa, de manera que la custòdia de la nena li va ser lliurada a Grace McKee, el seu millor amiga. Va ser ella qui va despertar en la nena interès pel cinema i qui la vaincentivar perquè es convertís en el futur en una actriu. Després, McKee es va casar amb Ervin Silliman Goddard en 1935 i es va traslladar a la costa oest dels Estats Units, i la petita va ser donada en custòdia a diverses famílies. Dos anys després del seu casament, ella es va portar novament amb si a la petita. No obstant això, mesos més tard McKee li va lliurar la custòdia de la petita al seuoncle, Olive Brunings, després que la menor acusés Goddard d'haver abusat sexualment d'ella. Als seus 12 anys d'edat, la nena va patir un nou abús sexual, aquesta vegada per part d'un dels fills de Brunings.
Al començament de 1938, McKee va portar a Norma Jeane amb una de les seves ties, Ana Lower. Després, al 1942, Lower va començar a patir seriosos problemes de salut que li van impedir seguircuidant a la menor, pel que va haver tornar a viure amb el matrimoni conformat per McKee i Goddard. La parella es va traslladar a Virgínia, on el marit havia rebut una lucrativa oferta laboral. Per evitar haver d'anar a un orfenat, McKee li va proposar a Norma Jeane, de 16 anys d'edat, casar-se amb el fill d'una veïna seva, un policia de 21 anys anomenat James Dougherty, i ella va acceptar per poderlliurar-se d’un nou trasllat. Dougherty i Norma Jeane es van casar el juny de 1942, d'aquesta manera, va abandonar els seus estudis per poder exercir el rol d'esposa i mestressa de casa.
El 1943, amb l'inici de la Segona Guerra Mundial, Dougherty es va incorporar a la marina i va ser enviat com a instructor a la Illa Santa Catalina, davant de Los Angeles, per després embarcar-se a Austràlia. NormaJeane, en quedar sola, va començar a treballar de caixera a un supermercat.

Aquí veiem la fotografia d’ella a la seva primera boda (dreta) i amb el seu marit James Dougherty (esquerra).









Començament de la seva carrera artística

Norma Jeane Baker va començar a treballar com a model als divuit anys, el 1945, quan el fotògraf Henrik Manukyan li va preguntar si volia fer-sealgunes fotos de prova quan aquesta l’atendia al supermercat, i ella va dir que sí a pesar de que el seu marit no volia, així que es van acabant divorciant. El fotògraf va aconseguir cotitzar-la com a model de glamour i va arribar a aparèixer a la portada de desenes de revistes.
Després de divorciar de Dougherty el 1946, va començar a presentar-se en audicions per participar en pel·lícules i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marilyn Monroe
  • Marilyn Monroe
  • Marilyn Monroe
  • Marilyn Monroe
  • Marilyn Monroe
  • Marilyn Monroe
  • Marilyn monroe
  • Marilyn Monroe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS