Martí Luter

Páginas: 3 (648 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2013
Martí Luter
Martí Luter va nèixer a Eisleben el 1483 i amb 22 anys, amb un profund desig d’obtenir la salvació va ingressar el monestir agustí d’Erfurt, decepcionant al seu propi pare al prendreaquesta decisió.
Uns anys més tard va viatjar a Roma, la capital del cristianisme on es va adonar que aquella esglèsia s’havia tornat freda i materialista.
Luter havia acudit a tots els recursosespirituals per trobar pau amb Déu però més tard es va adonar que el que realment el perdó de Déu era penedir-se dels teus propis actes, és a dir a través de la fe en Jesucrist i no pas pagant diners al’esglèsia.
Si això era així, moltes de les pràctiques sostingudes per l'Església eren totalment inútils i nocives per a les ànimes a la recerca de perdó, perquè encoratjaven a buscar-lo en coses queno podien impartir. És més, si això era així, volia dir que l'Església s'havia apartat de l'evangeli de la gràcia de Déu, substituint-lo per un sistema sacramental en què el sacerdot suplantava lamediació única de Crist.
Luter així com Erasme de Rotterdamm i Calví estava totalment en desacord amb el sistema eclesiàstic del moment i també amb les indulgències que va crear l’esglèsia, que eren unsdocuments papals que oferíen el perdo als pecats a aquells que els compressin per ells o pels seus familiars. En realitat el principal objectiu era recaptar diners per pagar la basílica de San Pedrode Roma i crear un obispat. Va ser per aquesta causa que Luter va crear les 95 tesis i les va clavar a l’esglèsia del castell de Wittenberg. Aquest document va ser la principal causa d’un granconflicte entre Luter i l’esglèsia.
El principal objectiu d’Erasme i Luter era reformar l’esglèsia ja que estava corrumpuda. Erasme, de fet, es burlava de manera ingeniosa de la corrupció i contradiccionsdels monjos en el seu famós llibre Elogi a la bogeria. No obstant Luter donava més importància a la doctrina que no pas Erasme, i és per això que Luter va traduïr la bíblia a l’Alemany utilitzant un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Martí Luter
  • Martí Luter King
  • Marti luter
  • Marti Luter King
  • Les 95 tesis de Martí Luter.
  • Martí Luter preguntes 2 Eso
  • luto
  • Luto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS