Mary Shelley

Páginas: 4 (812 palabras) Publicado: 25 de abril de 2015

Mary
Shelley


Català
1r Btx B
Víctor Diví
David Castro
Robert Nogué

Biografia:

Mary Wollstonecraft Shelley va néixer el 1797 a Londres i va morir el 1851 en aquesta mateixa ciutat. Va ser unadestacada escriptora durant el Romanticisme en la literatura anglesa. Era filla única de la famosa feminista Mary Wollstonecraft i de teòric anarquista William Godwin, també filòsof i novel·lista. El1816 es casà amb Percy Shelley, famós poeta romàntic. Mary Shelley, el seu marit Percy Shelley, Lord Byron i Keats foren les figures principals a la segona generació del Romanticisme.
En un viatge, unatarda un grup de joves intel·lectuals i poetes (com Lord Byron, Bram Stroker, i ella i el seu marit, entre d’altres), inspirats per les històries de fantasmes, van decidir muntar una competiciód'històries de terror. Un convidat, el Dr. John Polidori, va tenir la idea de El vampir, que més tard es convertiria en una influència per a Bram Stoker i la seva novel·la Dràcula.
Altres convidats vanexplicar històries igualment terrorífiques, però Mary es va sentir incapaç d'inventar-ne cap. Aquella nit, malgrat tot, va tenir un malson, i inspirant-se en ell, va començar a escriure aquella mateixanit, iniciant així una de les obres més representatives del Romanticisme. Mary es va inspirar utilitzant diverses fonts, com Ovidi i John Milton. Mary Shelley és coneguda sobretot pel fet d'ésser lacreadora de “Frankenstein o el Prometeu modern” (1818). Tot i això, la seva segona obra, “Valperga” (1923), ha estat considerada per la crítica superior a l'anterior des del punt de vista literari.Obres Principals:
Història d’una excursió de sis setmanes per una part de França, Suïssa, Alemanya i Holanda; amb cartes descriptives d’una navegació pel llac Ginebra i les glaceres de Chamouni:
Com elseu llarg títol ens indica, es tracta d’un diari de viatges escrit per Mery Shelley i pel seu marit, Percy Shelley. Va ser publicat l’any 1817, i descriu dos viatges, un l’any 14 i l’altre el 16,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mary Shelley
  • mary shelley
  • MARY SHELLEY
  • Mary Shelley
  • MARY SHELLEY
  • Mary Shelley
  • Mary Wollstonecraft Shelley
  • Frankenstein de Mary Shelley

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS