Medici

Páginas: 3 (649 palabras) Publicado: 23 de abril de 2014
Mèdici

Els Mèdici van ser un llinatge de Florència que va “finançar” el Renaixent; va fer de mecenes a molts artistes i pensadors, també feien de banquers per a tota la gent important deFlorència.

Tot comença amb Giovanni de Mèdici; un artesà al que li agradava vendre a gent de confiança, juntament amb el seu fill Cosmo di Mèdici. Una vegada, van rebre una visita d’un pirata retirat quevolia entrar al món de la església, fins tot a ser papa, aquest era Baltasar Cossa. Giovanni sabia que el papat era molt controlable sempre i quant es tinguessin diners; així, Giovanni li va fer ungenerós préstec al pirata que per causalitat va ser nombrat papa poc temps després com a Juan XXIII.

El primer que va fer com a papa va ser tornar-lis el préstec i els va nombrar banquers del papat,amb aquesta pujada de status social, més famílies de l’aristocràcia Florentina es van unir al banc dels Mèdici.

El primer que van fer els Mèdici va ser finançar a Filippo Brunelleschi en el 1419construint el orfenat de Florència, al veure l’èxit que va tindre, ràpidament can finançar una de les obres més representatives actualment de Florència; la cúpula de Santa Maria De Fiore ja que elsanteriors constructors no van acabar de fer-la i feia un gran buit en l’àmbit cultural del lloc. Va rebre el permís del papat i en breu va ser començada. Més tard, el germà de Cosme; Lorenzo, finança laconstrucció de la basílica de San Lorenzo que es començaria en 1521 i acabaria en 1400.


En 1522; Giovanni de Mèdici mor i és enterrat al terreny on es construirà la basílica de San Lorenzo. Cosmeassumeix el estatus del seu pare i comença una rivalitat amb la família Pazzi, que era una família molt poderosa de Florència; al veure aquest poder que tenien els Mèdici, va torturar en secret elsseus membres per a veure si tenien alguna cosa dolenta per poder acusar-los d’alguna cosa i treure-lis el poder. Van segrestar a Cosme i el van retenir en una torre; mentrestant, els Pazzi van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Medici
  • Medici
  • Medicia
  • los Médici
  • Los medici
  • Medicias
  • Los Medici
  • Medici

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS