Memorias electricidad

Páginas: 19 (4709 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2014












MEMÒRIES DE RECTIFICACIÓ, TRANSFORMACIÓ I CÀRREGA DE BATERIES










ÍNDEX

Pràctica 5: Rectificació 2

Pràctica 6: Transformadors 15

Pràctica 7: Carregador debateries 22




















PRÀCTICA 5: RECTIFICADORS
INTRODUCCIÓ
La rectificació és un dels passos més importants en la conversió de senyals alterns a continus. Per tant, el coneixement dels diferents tipus de rectificació i dels seus paràmetres bàsics és essencial.
En aquesta pràcticatractarem quatre tipus de rectificació: monofàsica de mitja ona i ona complerta i trifàsica de mitja ona i ona complerta. En aquesta pràctica calcularem la tensió mitja, la tensió eficaç, el factor d’arrissat, la tensió d’arrissat i la relació de rectificació per tal de poder comprendre les diferències i similaritats entre cadascuna de les configuracions.
Hem dividit la pràctica en l’anàlisiteòrica, on es fa l’estudi previ i el disseny dels diferents circuits, i l’anàlisi experimental a través de l’oscil·loscopi. Finalment es fa una discussió dels resultats experimentals i es conclou la pràctica.

FUNCIONAMENT INSTRUMENTAL
En aquesta pràctica es fan servir instruments que ja s’han fet servir anteriorment (multímetre, generador, mòdul CIR, mòdul del condensador...).
Hi ha, però, dosnous instruments que es faran servir en aquesta pràctica:
Oscil·loscopi: És un aparell que serveix per mesurar qualsevol tipus de senyal (senyal sinusoïdal, senyal quadrat, senyal rectificat, senyal filtrat...), el qual es mostra en la seva pantalla principal. El funcionament és senzill: s’ha de connectar en una entrada de l’oscil·loscopi una sonda que procedeixi del lloc del circuit del qual es volmesurar la tensió. Aquesta tensió es pot veure multiplicada per 10 si s’elegeix l’opció en la sonda. L’oscil·loscopi disposa de botons per invertir el senyal, fer zoom en el temps, fer zoom en el voltatge, posar correctament el terra del senyal... L’oscil·loscopi del laboratori disposa de dues entrades per les sondes de mesura.
Mòdul CNR: Serveix per posar qualsevol part del circuit que incloguidíodes. Algunes de les caràtules que té són un díode, quatre díodes, tres díodes i sis díodes (tots necessaris per aquesta pràctica).

ANÀLISI TEÒRICA
1) Pont monofàsic de mitja ona
a) Dissenyeu un pont monofàsic de mitja ona per alimentar una càrrega resistiva de valor màxim amb una alimentació de 20 V.
Un pont monofàsic de mitja ona s’aconsegueix amb un simple díode. Sigui Vo(t) la tensiógenerada pel generador de corrent alterna (20V i una freqüència de 50Hz), D el díode i R la resistència màxima (que en el mòdul és de 66.6 Ω), l’esquema és el següent:

b) Sabent que els díodes que fan servir els mòduls del laboratori son els 12FR80, trobeu la seva tensió llindar i dibuixeu les formes d’ona d’entrada i sortida del díode.
Amb aquesta informació es busca la fulla del mòdul 12FR80a la xarxa i es troba que si la intensitat I≤12π, llavors la tensió llindar VDlow és 0.77V. Si la intensitat I >12π, la tensió llindar VDhigh és 0.97V.
Per últim, si considerem Vs(t) com la tensió de sortida (després del díode), les formes d’ona d’entrada i sortida del díode (dibuixades amb Matlab) són:

2) Pont monofàsica d’ona complerta
a) Dissenyeu un pont monofàsic d’ona complerta peralimentar una càrrega resistiva de valor màxim amb una alimentació de 20 V.
Seguint amb la mateixa nomenclatura que abans, tenim que el disseny del pont monofàsic d’ona complerta és el següent:

El disseny també es pot representar de la següent manera:

On Vo(t) és el voltatge generat (20V), Vs(t) el que tenim després dels díodes i D1, D2, D3, D4 els quatre díodes necessaris per tal de fer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • memoria electrica
  • MEMORIA ELECTRICIDAD
  • Memoria electrica
  • Memoria electrica
  • Memoria electrica
  • Memoria de calculo de instalaciones electricas
  • Memoria Calculo Electrica
  • Memoria De Calculo Instalacion Electrica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS