Mendel

Páginas: 2 (414 palabras) Publicado: 25 de enero de 2011
Biografia

Johann Gregor Mendel

Johann Gregor Mendel, biòleg austríac. El seu pare era veterà de les guerres napoleòniques i la seva mare, la filla d'un jardiner. La seva infància va ser pobre imarcada per les penalitats, el 1843 Johann Gregor Mendel va ingressar al monestir agustí de Königskloster, proper a Brünn, on va prendre el nom de Gregor i va ser ordenat sacerdot el 1847. Va residira l'abadia de Sant Tomàs (Brünn) i, per poder seguir la carrera docent, va ser enviat a Viena, on es va doctorar en matemàtiques i ciències (1851).
El 1854 Mendel es va convertir en professorsuplent de la Reial Escola de Brünn, i el 1868 va ser nomenat abat del monestir, arran de la qual cosa va abandonar de forma definitiva la investigació científica i es va dedicar en exclusiva a les tasquespròpies de la seva funció.

El nucli dels seus treballs, que va començar l'any 1856 a partir d'experiments d'encreuaments amb pèsols efectuats al jardí del monestir-li va permetre descobrir lestres lleis de l'herència o lleis de Mendel, gràcies a les quals és possible descriure els mecanismes de l'herència i que van ser explicades amb posterioritat pel pare de la genètica experimentalmoderna, Thomas Hunt Morgan.
Les tres lleis descobertes per Mendel son les següents: la primera esxplica que quan es creuen dues varietats pures d'una mateixa espècie, els descendents són tots iguals ipoden semblar-se a un o altre progenitor o cap d'ells, la segona afirma que, en creuar entre si els híbrids de la segona generació, els descendents es divideixen en quatre parts, de les quals unas'assembla a la seva àvia, una altra al seu avi i les dues restants als seus progenitors i, la tercera llei conclou que, en el cas que les dues varietats de partida difereixin entre si en dos o més caràcters,cada un d'ells es transmet d'acord amb la primera llei amb independència dels altres.
Per realitzar els seus treballs, Mendel no va triar espècies, sinó races que s'autofecunden. La primera fase...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mendel
  • Mendel
  • Mendel
  • Mendel.
  • Mendel
  • Mendel
  • mendel
  • Mendel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS