Mercado de Sony

Páginas: 6 (1395 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2014



























Introducció
Sony Corporation o com comunament li diuen Sony és una empresa internacional japonesa amb la seu a la capital del país. Es dedica a la fabricació de electrònica de consum (àudio, fotografia, ordinadors, videojocs,...). La seva divisió de ordinadors Vaio i televisors ha sigut venuda a un altre fabricant.
La seva fundació va serel 7 de maig de 1946 per Masaru Ibuka i Akio Morita. En 1955, la companyia decideix començar a utilitzar la marca SONY en els productes Totsuko i, tres anys més tard, canvia el nom de l'empresa pel de Sony Corporation. L'origen del nom Sony és fruit de la combinació de diversos conceptes: un és el vocable llatí “sonus”, que és la base etimològica de "so". Un altre és “sonny boy”, una expressiópopular que s'utilitzava a Japó en aquells anys per descriure a una persona d'esperit lliure i avantguardista. El nou nom evocava a la perfecció de l'esperit de la companyia: el d'uns joves plens d'energia i passió per la creació sense límits. També està relacionat amb la paraula anglesa *sunny (‘assolellat’). Els primers èxits que va tenir la empresa va ser amb el sector del àudio amb gravadores deveu i radios. També va ser la primera empresa en comercialitzar una videoconsola amb unitat CD-ROM en tenir èxit el 1994. Sony i Philips varen desenvolupar el format Blu-ray que avui dia en tant exitós per haver-lo incorporat a la popular Playstation 3. Durant el 2012 Sony Mobile es va convertir en la tercera empresa amb més ventes de telèfons mòbils i això ho ha aconseguit amb l’adquisició deEricsson i la creació dels models de la sèrie NXT.












El mercat de Sony
Àudio personal
Un exemple evident de concepte de èxit va ser Walkman, un reproductor d'àudio estèreo portàtil llançat al mercat per primera vegada en 1979 i del que Sony ha venut milions d'unitats. En els seus començaments permetia obtenir una qualitat de so similar a la d'un equip casolà, sense ser tanvoluminós. L'àmplia difusió de Walkman també va canviar radicalment el negoci dels tocadiscs i li va donar el primer cop al disc de vinil, ja que el casset era més fàcil de reproduir i més econòmic. Walkman és tot un símbol dels anys vuitanta.
Posteriorment la marca Walkman va ser estesa als seus reproductors de discos compactes (CD), de discos compactes en format Atrac i d'àudio digitalcomprimit, així com als telèfons mòbils multimèdia de Sony Ericsson.
Continguts audiovisuals
Al gener de 1988 Sony va adquirir CBS Records per donar origen a Sony Music Entertainment i el 1989 Sony va comprar Columbia Pictures i va crear Sony Pictures. Sony va aprendre de la derrota amb Betamax que per dominar en la guerra dels formats calia convertir-se en l'estàndard de la indústria.
Recentment(07/03/2013) Sony ha iniciat un pla de compra del lloc web YouTube a Google Inc. per valor aproximat de 3.200 milions de dòlars, després que l'empresa nord-americana hagi reconegut la seva incapacitat de tornar econòmicament productiu el gran nombre de visites que rep diàriament el lloc. Cap de les dues empreses ha volgut donar massa detalls de moment, encara que tot sembla indicar que la compra seràgradual i que Google seguirà tenint certa influència en el desenvolupament del portal.
A més Sony posseeix la llicència de 4 canals de televisió per cable i satèl·lit, disponibles a tot el món:
-Sony Entertainment Television, dedicat a les sèries de televisió nord-americanes únicament a Espanya, Llatinoamèrica i l'Índia.
-AXN (les sigles del qual signifiquen Action eXtreme Network, és a dir,‘canal d'acció extrema’), dedicat a les pel·lícules, sèries d'acció i aventura.
-E! Entertainment Television, dedicat al món de la moda i l'espectacle.
-Animax, dedicat a les sèries i dibuixos animats del tipus anime, durant les 24 hores únicament a Alemanya, Europa de l'Est i Àsia. A Amèrica Llatina, Espanya i altres països va canviar de nom a SonySpin, igual que la seva programació de sèries i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Investigacion De Mercado ( Sony Chile )
  • Estudio De Mercado Sony
  • sony
  • Sony e.
  • Sony
  • sony
  • sony
  • SONY

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS