Metamorfosi

Páginas: 5 (1221 palabras) Publicado: 31 de enero de 2013
osi
[pic]





[pic]













Robert Ferrando Aparisi
4º A
Biografía de Kafka

Va nàixer a Praga el 3 de Juliol del 1883 va morir el 3 de Juny a de 1924 a Viena era abogat i escritor a la vegada.

Fill d'un comerciant jueu, regentava des de 1882 un negoci de passamaneria o merceria en la Zeltnergasse (Celetná ulice) 12, que transformaria més tard en uns gransmagatzems que li van donar reputació de ciutadà respectable. Se li dóna el nom de Franz en honor a l'emperador Francesc Josep I. Era txec, encara que el seu idioma matern va ser el alemany. Julie Löwy havia nascut al si d'una família germano-israelita, culta i rica, fabricants de cervesa. Kafka va aprendre l'idioma txec, ja que el seu pare procedia de Osek a prop de Písek, on era un membre de lacomunitat jueva txecoparlant ("Kafka" significa " graula " en txec: au que serviria d'emblema per al negoci familiar) i volia que el seu fill parlés amb fluïdesa ambdós idiomes. Tanmateix, la família va adoptar la cultura i la llengua alemanya en la formació dels seus fills ja que de la relació amb elles depenia en bona manera el progrés econòmic i el reconeixement social. Kafka també coneixia l'idiomai la cultura francesa. Un dels seus autors favorits va ser Flaubert; Dickens i Cervantes també van ser autors molt estimats, a tots aquests cal afegir Goethe. Kafka va créixer sota les influències de tres cultures: la jueva, la txeca i l'alemanya.

De 1889 a 1893, Kafka va assistir a l'escola primària (Deutsche Knabenschule) al carrer Masná (Fleischmarkt) a Praga i posteriorment a l'institut enStaromstské námstí (situat al Palau dels Kinsky), on va completar el seu examen de Batxillerat en 1901. A continuació va estudiar Dret en la Universitat Carles Ferran de Praga, i va obtenir el doctorat en lleis en 1906.

L'any 1917 li van diagnosticar una tuberculosi que el va obligar a mantenir freqüents períodes de convalescènciaPersonatges:

-Gregor Samsa: treballa per a mantindre la seua família, el qual un día es desperta i s’ha transformat en un escarabat. La seua auséncia en l’economía du certs problemes a la seua família.

-El Pare: És un home que s’ha retirat de la faena.

-La mare: És una dona que patix d’asma, ella vol a Gregor però li te por a la forma que té.

-Greta Samsa: És la germana d’en Gregor, té 17anys i toca el violí, Gregor li havia promés que la duría al conservatori. També s’encarrega de cuidar Gregor.

-L’apoderat: És digam el jefe d’en Gregor, és dels primers en adonar-se de la transformació degut a que Gregor no havia agafat el tren a l’hora marcada.

-La minyona: és una dona que séncarrega de la casa, la qual suplíca que la tiren al carrer per por a Gregor.

-Els inquilins: quedestaca “el home del mig” ja que és el que sempre contesta.

-La “dona de feines” és la que troba Gregor mort.











Argument

És un libre que recomane per llegir, perque és entretingut, curt i fàcil de llegir.

En aques llibre pots veure com és podría sentir algú que de la nit al matí s’ha convertit en escarabat. Com reacciona la família i els problemes que du perdrer alpilar de l’economía de casa.

També pots veure el que pot fer u convertit en escaragat per distraures, com el tracta la seua propia família,

Aques llibre apart de ser curt té molts dibuixos, i això fa entre altres coses que siga agradable de llegir.








































Resum

De la nit al matí Gregor Samsa es desperta transformat enescarabat cap amunt. Com que no va a l’estació on havia quedat l’apoderat va a s’ha casa a buscarlo i es pasen hores dientli que podria perdre la faena entre altes coses mentre ell està cap amunt sense poder baixar del llit; al final quan sent tot el que li diu l’apoderat sobre la faena comença a parlar, pero l’apoderat i s’ha mare senten un tipus de llenguatge animal, de repent es posen en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metamorfosi
  • metamorfosi
  • LA METAMORFOSI KAFKIANA
  • Metamorfosi
  • metamorfosias
  • la metamorfosi-franz kafka
  • Análisi De "La Metamorfosi" De Franz Kafka.
  • Ensayos de la metamorfosi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS