Meteorito Rusia

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2013
EL METEORIT DE RÚSSIA

El meteorit de 17 metres que ahir va deixar més de 1.100 de ferits a la província russa de Txeliabinsk, als Urals, va alliberar una energia de 500 quilotones, una trentena devegades superior a la bomba atòmica d'Hiroshima, segons ha informat l'agència espacial dels Estats Units (NASA).

"Un esdeveniment d'aquesta magnitud passa una vegada en 100 anys com a mitjana",va assenyalar Paul Chodas, col · laborador del programa d'objectes propers a la Terra en el laboratori de propulsió a raig de la NASA. "Quan una bola de foc és d'aquesta mida, nombrosos meteoritspoden arribar a la superfície i és probable que en aquest cas ho hagin fet diversos de grans dimensions", va dir.

Les dades infrasónicos recollides indiquen que la caiguda del bòlid, des que entrien l'atmosfera fins a la desintegració, va durar 32,5 segons, i el seu senyal va ser recollida per onze de les 45 estacions de seguiment situades en 35 països. La seva trajectòria, però, va ser moltdiferent de la de l'asteroide 2012 DA14 que algunes hores després va passar prop de la Terra, de manera que els científics descarten la relació entre tots dos.

Experts del Ministeri rusd'Emergències continuen buscant fragments del bòlid que, segons una hipòtesi, va poder haver caigut al llac Chebarkul, prop de Txeliabinsk. Un grup de sis bussos s'encarregarà de comprovar aquesta versió en lespròximes hores, va comunicar la portaveu d'Emergències, Irina Rossius, a l'agència oficial de notícies russa, RIA Novosti.

El Ministeri d'Emergències rus estima que els ferits arriben als1.145, en la seva gran majoria lleus, encara que 50 persones van necessitar hospitalització, entre elles, una dona de 52 anys amb la fractura de dues vèrtebres que ha estat traslladada avui dissabte en unavió especial a Moscou. El Ministeri de l'Interior esmenta la xifra de 1.200 ferits.

Segons les dades d'última hora, el bòlid va rebentar finestres i va causar altres danys en més de 3.700...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Meteorito en Rusia
  • Explosión De Meteorito En Rusia
  • El meteorito que calló en Rusia
  • meteorito que caí en rusia
  • Meteorito Caido En Rusia
  • impacto de meteorito en rusia
  • meteorito en rusia
  • Meteorito Rusia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS