Metodes Cientifics Moviments Epistemologics Gir Lingüistic Concepcions Ontològiques Tipus De Realitat La Religio I El Concepte De Deu

Páginas: 23 (5518 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2013
3ª Evaluació
METODES CIENTIFICS
Podem distinguir tres metodes cientifics importants, l’asiòmatic, l’hipoteticodeductiu i l’hermenèutic. El mètode axiomàtic s’asocia amb les ciències formals de la matemàtica i de la lògica. Aquestes es caracteritzen per l’abstracció dels elements que estudie; es tracta de conceptes que pertanyen exclusivamente a la raó humana i que no existiesen en larealitat exterior. Les reflexions d’aquestes ciències son pures tautologies (teoria que en que es diu el mateix en el inici que al final) (camins i direccions), de manera que allò que es diu previamente a la conclusio ja esta englobant la mateixa conclusio. I es que el procediment argumentatiu caracteristic del mètode axiomatic es la deducción, que consisteix a derivar allò particular a partir d’allògeneral; la generalitat està representada per l’axioma o conjunt d’axiomes de que es derivarà el teorema final, que representa la pparticularitat (el teorema sol ser una part del axioma que es diu en l’enunciat)
Els components del mètode axiomàtic son:
Un alfabet: Construit a partir d’un conjunt de símbols arbitraris i acceptats per convenció que representa el conjunt d’afirmacionsdel llenguatje formal, així com les combinacions que de les afirmacions se’n puga fer. I es que el mètode es axiomatic perque les tesis s’escriuen seguint un llenguatje simbolic formalitzat (“Pi”)
Regles: Formació, formules que permeten la bona construcció sintactica de les afirmacions, de manera que mantinguen sentit, que no siguen absurdes. (Sintaxi absurda( 2+: )2√.
-Unes regles dederivació que permeten traslladar-se de pas en pas en les reflexions, de forma que es pot defuir una idea equivalen a l’anterior i així progresivamente(H2=a2+b2→√a2+b2.
-Uns axiomes que son les idees bàsiques a partir de les quals es pot començar a deduir qualsevol altra afirmació del llenguatje formal. Els axiomas son considerats vertaders sense que siga necessari justificantdiscursivamente la seua veritat (axioma de les paral·les)(punt exterior de una recta, nomes es pot crear una recta).
-Uns teoremas que s’han derivat en forma de conclusions a partir dels axiomas anteriors; els teoremas al seu torn serviran d’axiomes distints per a la deducció d’uns altres teoremas secundaris( el teorema de les pareleles).
-Un altre metode deductiu es l’hipoteticodeductiu; aquests’asocia fonamentalment a les ciències naturals, tot ique també intenten adoptarlo bona part de lees ciencias socials, en el primer cas sol tenir prou d’exit, en Calvi en el segon dona com a resultat probabilitats molt limitades . El procediment argumentatiu bàsic d’aquest metode es la inducció, amb lque es deriva allò general a partir d’allò particular. També s’utilitza la deducción, tot i quede forma molt siple, pasant del tot a a l’un(Hipòtesi inductiva—Paracetamol –fiebre) (experimentar la probabilitat, deducción)
Així els pasos del mètode hipoteticodeductiu son:
-Observació d’un fenómeno natural extrany sense explicación o amb una explicación insatisfactoria.
-Analisis dels elements que ocorren en el momento unmediatament anterior a l’aplicació del fenómeno,amb la intenció d’identificar aquell element que es repeteix sempre en diferents casos semblants.
-Construcció de la hipótesis inductiva: si e tots els casos observats hi ha un unic element que apareéis sempre abans que ocorrega el fenómeno, ens podem aventurar a realitzar un pronostic en forma de llei general; així, podem precedir que en el futur sempre que ocorrega l’lement descobert esdonarà el fenómeno estudiat. (SIDA, investigación paracetamol)
-Deducció simple realitzada com a pas previ a la confección de l’experiment; segons aquesta allò que hauria de posar en tots els casos semblants als estudiats, hauria de posar-hi també, en un sol cas semblant.
Experimentació que començara a confirmar com arrebutjar la hipótesis inductiva.
Popper va advertir en el s.XX la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conceptes i metodes
  • cientifics i la teoria celular
  • Diferencies Entre Els Mètodes Científics
  • Realitat I Somni
  • Moviments i tendencies
  • Llenguatge I Realitat
  • Geometria i moviments
  • Metodo religioso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS