metodos científicos

Páginas: 4 (841 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2014









1er Batxillerat A:

Júlia Marí Guaita
Elena Martínez Silla
Eva Villarreal Salcedo
INTRODUCCIÓ

L’àcid clorhídric o salfumant (HCl) és un àcid fort format per clor iper hidrogen. A la temperatura ordinària és un gas incolor, però en presència d'humitat forma una mena de boira. Comercialment es coneix com a salfumant i es ven dissolt en aigua ja que és tòxic i moltcorrosiu. Amb els metalls forma clorurs i té moltes aplicacions a la indústria i a la neteja.
El clorur d'hidrogen és irritant i corrosiu per a qualsevol teixit amb el qual tinga contacte. Produïx irritacióde la gola, dificultats en la respiració, estrenyiment dels bronquíols, coloració blava de la pell, acumulació de líquid en els pulmons i fins i tot la mort. També pot produir inflamació i espasmesde la gola i asfíxia.
Algunes persones, poden sofrir una reacció inflamatòria al clorur d'hidrogen. Aquesta condició és coneguda com síndrome de mal funcionament reactiu de les vies respiratòries, untipus d'asma causat per certes substàncies irritants o corrosives.
Depenent de la concentració, el clorur d'hidrogen pot produir des d’una lleu irritació fins a cremades greus dels ulls i la pell.L'exposició perllongada a baixos nivells pot causar problemes respiratoris, irritació dels ulls i la pell i decoloració de les dents.
Malgrat aquestes característiques els sucs gàstrics dinsl'estómac humà contenen aproximadament el 3 % d'àcid clorhídric, que allà ajuda a coagular les proteïnes.
L'àcid clorhídric s'utilitza sobretot com àcid barat, fort i volàtil. L'ús més conegut és el dedesincrustant per eliminar residus de calç.

OBJECTIU

Determinar la concentració en massa d’àcid clorhídric en un salfumant comercial, per mitjà d’una volumetria de neutralització amb hidròxid de sodiutilitzant fenolftaleïna com a indicador.

METODOLOGIA

Coneixements previs:
-L'àcid clorhídric (HCl) s'obté per addició d'àcid sulfúric (H2SO4) a la sal comuna (NaCl):
2 NaCl + H2SO4 →...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metodo cientifico
  • Método Científico
  • Metodo cientifico
  • El Metodo Cientifico
  • Metodo cientifico
  • Metodo cientifico
  • Metodo cientifico
  • El método científico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS