Mi Hermana Elba Y Los Altillos De Brumal

Páginas: 9 (2123 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2013
ANTONI VIVALDI
BlOGRAFIA
Antonio Lucio Vivaldi va néixer a Venècia,el 4 de març de 1678 i va morir a Viena el 28 de juliol de 1741. Va ser un reconegut violinista i un dels principals compositors del Barroc. Els seus concerts per a violí anomenats Les quatre estacions són de les composicions més populars del repertori de música clàssica i és l'obra amb més enregistraments en disc, de lahistòria.
Infantesa
El seu pare, Giovanni Battista Vivaldi, fou qui inicià Antonio en la carrera musical i qui més tard el va fer entrar a l'orquestra de la Cappella di San Marco. La seva mare es deia Camilla Galicchio, i va tenir 7 fills dels quals Antonio era el primogènit. Rebé les ordres menors als 15 anys i el 1703 va ser ordenat sacerdot. Com era pèl-roig, l'anomenaven Il Prete Rosso (elcapellà roig).
Ospedale della Pietà
L'1 de desembre de 1703 va ser contractat com a professor de violí en un orfenat per a nenes, el Pio Ospedale della Pietà de Venècia. En aquella època, a la ciutat, hi havia 4 institucions d'aquest tipus finançats amb diners de la República, que recollien infants orfes, fills il·legítims o abandonats pels pares. A l'orfenat els nois aprenien alguna feina i lesnoies rebien una bona educació musical. Als 15 anys havien de marxar, i llavors les noies musicalment més avançades esdevenien membres de l'orquestra i el cor de l'Ospedale, que era una formació d'un gran prestigi.
Carrera
Cap el 1717 o 1718 van oferir a Vivaldi un altre càrrec de prestigi: ser mestre de capella a la cort del governador de Màntua, el príncep Felip de Hessen-Darmstadt. I l'any 1722,la fama de Vivaldi, especialment com a compositor d'un nou estil d'òpera, el va portar a Roma convidat pel Papa Benet XIII.

OBRA
Antonio Vivaldi va escriure una gran quantitat d'obres, on es coneixen més de 500 concerts, 70 sonates, 45 òperes i una extensa quantitat de composicions de música religiosa.
Autor d'obres impactants com:
- Il Concerto Grosso
- Les quatre Estacions (Four seasons) - Concert per a mandolina
- Nulla in Món Pax Sincera
- Glòria en Re major

Al llarg de la seva extensa carrera va ser molt més reconegut com a violinista que com a compositor, on fins i tot l'hi va criticar constantment dient que era reiteratiu al moment de crear.
Igual que va succeir amb altres grans genis, Antonio *Vivaldi va ser un avançat per a la seva època i va anar recentment alSegle XX que es van reconèixer les seves magistrals composicions en la seva justa mesura.
És reconegut com el primer compositor que va investigar, va experimentar i va desenvolupar la tècnica del ritornello, escrivint més de 230 concerts per a violí.
Les seves composicions van marcar una profunda innovació, incorporant elements com: 

- l'aparició dels instruments solistes dins del concert
- elformat dels tres temps 
- noves formes d'interpretar un instrument com el violí
Les quatre estacions d'Antonio Vivaldi

Un dels seus concerts més reconeguts és el “opus 8, Il Cimento dell' Armonia i del' Inventione” interpretat per primera vegada a Amsterdam l'any 1725.
Dins d'aquesta magnífica obra es destaquen els quatre primers concerts (tardor, hivern, primavera i estiu) els querepresenten les quatre estacions.
Cadascuna de les 4 estacions estan compostes en una tonalitat diferent: 
- La primavera : en Mi major
- L'estiu : en Sol menor
- La tardor : en Fa major
- L' hivern : en Fa menor.

En aquesta gran obra instrumental, Antonio Vivaldi transita per les quatre estacions en 3 temps: una primera part que és ràpida (allegro), una segona intervenció que és lenta (adagi) i latercera novament ràpida (allegro). En cadascuna de les estacions s'interpreten brillantment els sons de la naturalesa de cada època de l'any, reproduint el més significatiu de cada moment depenent de l'estació que es tracta.

OBRA PER ANALITZAR
L’Olimpíade és una òpera en tres actes d'Antonio Vivaldi (RV 725) sobre un llibret dePietro Metastasio, estrenada a Venècia el 1734. El resum del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mi hermana Elba y los altillos de Brumal
  • Mi Hermana Elba Y Los Altillos De Brumal
  • Mi hermana Elba y los Altillos de Brumal
  • Mi hermana Elba y los altillos de Brumal
  • Mi hermana elba y los altillos de brumal
  • Mi Hermana Elba Y Los Altillos De Brumal
  • Mi Hermana Elba y los Altillos de Brumal
  • Mi hermana Elba y Los altillos de Brumal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS