Microbiologia

Páginas: 7 (1662 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2014
MICROBIOLOGIA

BACTERIS
Definició
Els bacteris són cèl·lules procariotes; aquestes són més senzilles que les cèl·lules eucariotes. No tenen embolcall nuclear, ni orgànuls membranosos, i no produeixen fus acromàtic durant la divisió́ cel·lular.

El diàmetre mitjà d'una cèl·lula bacteriana va d'uns 0,5 a uns 5 μm.








Paret de les bacteries
La paret externa, d’amunt de lesmembranes. La paret es divideix en 2 grups de bacteris; Gram positiva (blava), Gram negativa (vermella) (TINCIÓ DE GRAM).

La paret cel·lular dels bacteris Gram positius posseeix una gruixuda capa de peptidoglicà, a més de dues classes de àcids teïcoics:

Ancorat en la cara interna de la paret cel·lular i unit a la membrana plasmàtica, es troba l'àcid lipoteicoic,
Més en la superfície,l'àcid teïcoic que està ancorat només en el peptidoglicà, també conegut com mureïna.

Al contrari, la capa de peptidoglicà dels Gram negatiu és prima, i es troba unida a una segona membrana plasmàtica exterior, de composició diferent de la interna, per mitjà de lipoproteïnes.
Té una capa fina de peptidoglicà unida a una membrana exterior per lipoproteïnes. La membrana exterior és feta deproteïna, fosfolípids i lipopolisacàrids









Cicle cel·lular
Bipartició bacteriana





Fenomens de parasexual dels bacteris
Són processo en els que hi ha pas de material genètic, ADN, d’una bactèria a una altra.
1. Transformació
Intercanvi genètic produït quan un bacteri és capaç de captar fragments d'ADN, d'una altra bacteri que es troben dispersos en el medi on viu.
L'ADNfragmentat recombina amb l'ADN de la cèl·lula receptora, provocant canvis en la informació genètica d'aquesta.







2. Conjugació
Un bacteri pot presentar el plasmidi F, que conté la informació genètica per formar pili, ponts que serveixen d'unió citoplasmàtica entre dos bacteris.
La cèl·lula que presenta el plasmidi es denomina F +, la cèl·lula que no el conté s'anomena F-.
Elbacteri F + (donadora d'informació) s'uneix a un bacteri F-(receptora) mitjançant un dels seus pili. A través d'ell introdueix un bri del plasmidi F, de manera que el bacteri F- esdevé bacteri F +.



Si el plasmidi s'introdueix en l'anell de l'ADN bacterià. Llavors, el bacteri donador s'anomena Hfr (High frequency of recombination). D'aquesta manera el bacteri Hfr pot donar a altres cèl·lulesqualsevol gen del seu ADN.









*Pili o Fimbria: Són filaments buits, prims i rectes, situats a la superfície de determinats bacteris i la funció no està relacionada amb la locomoció, sinó amb l'adherència als substrats i l'intercanvi de fragments d'ADN durant la conjugació

Formació d’espores
En condicions desfavorables, molts bacteris concentren el citoplasma i s'emboliquen en unacàpsula, aquesta fase de repòs sol rebre també el nom de espora, però no es tracta d'una cèl·lula reproductora i, per tant, no és comparable amb les espores veritables que formen altres organismes.








Etapa 0
La célula se encuentra en la etapa final de crecimiento exponencial y contiene dos cromosomas.


Etapa 1
El DNA celular se hace más denso y ocupa el centro de la célula.Comienza un importante recambio intracelular de proteínas.


Etapa 2
Se forma un tabique (septo) cerca del polo celular a causa de la invaginación de la membrana citoplasmática. El DNA es segregado en dos compartimentos (la espora en desarrollo y la célula madre).

Etapa 3
El citoplasma de la espora en formación queda delimitado por dos membranas debido al crecimiento de la membranacitoplasmática alrededor del protoplasto.



Etapa 5
Aparece el exosporio. La membrana exterior se transforma en la capa cortical por la incorporación de proteínas ricas en cisteína. Esta etapa le confiere a la espora resistencia frente a los agentes antimicrobianos.


Etapa 6
Maduración de la espora. Su citoplasma se vuelve homogéneo y electrodenso. La capa cortical se completa....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Microbiologia
  • Microbiologia
  • Microbiologia
  • Microbiologia
  • Microbiologia
  • Microbiologia
  • Microbiologia
  • Microbiologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS