Miguel Martí y pol

Páginas: 3 (635 palabras) Publicado: 17 de abril de 2013
Miquel Martí i Pol (Roda de Ter 1929- Osona 2003)és un dels escriptors catalans més destacats del segle XX que escriu prosa i fa traduccions. La seva obra és una de les més autobiogràfiques, ja queles seves obres parlen bàsicament de la seva malaltia, perquè considera que va tenir un gran impacte durant la seva vida.
Actualment és un dels més llegits i reconeguts mundialment. La seva obra ésuna de les més extenses i al llarg de la seva vida, va guanyar molts premis literaris, com el Premi d’honor de les lletres catalanes.
Aquest poema pertany a la seva obra La fàbrica.

TEMA
Explica lavida d’ una noia, des de l’adolescència fins a la maduresa, a traves dels seus inicis com a treballadora d’una fàbrica (escombrant-la). Així va poder reflectir el paper de les dones durant aquellaèpoca

ARGUMENT
Al començament se’ns presenta el personatge principal: l’Elionor. Ens diu que va començar a treballar quan tenia tan sols catorze anys i encara duia trenes.

Com a bona treballadoraobeïa les indicacions del seu amo i era estimada per tothom, els quals saludava totes les tardes. Mentre escombrava, solia cantar, però tot i això, tenia un sentiment de tristesa i sensació de solitudque li provocaven ganes de plorar.
Per saviesa popular de la gent gran del poble, que ja tenia experiència, li recomanaren casar-se i tenir fills per tal d’evadir aquella sensació de tristor isoledat.

Com mana la tradició, ella ho va fer i la seva filla gran, seguint els passos de la seva mare, també començà a treballar als catorze anys.

MÈTRICA

Es tracta d'un poema de versospolimètrics, és a dir, versos de mètrica variable, i sense rima.

ESTILÍSTICA

L’autor parla d’una noia, l’Elionor però en realitat el que està fent durant tot el poema és parlar de la societat de donesobreres, per tant, utilitza una metonímia durant tota la composició.

Al vers cinc podem observar-hi una metàfora quan diu que les coses es queden enregistrades en la sang i evidentment, això no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Miquel marti i pol
  • Miquel Marti I Pol
  • Miquel Martí I Pol
  • Miquel martí i pol
  • Miquel marti i pol
  • Marti I Pol
  • Miquel marti i pol
  • marti i pol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS