Miquel Llor

Páginas: 4 (792 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2012
Biografia
Miquel Llor va ser el fill mitjà, de tres germans, d'una família menestral de Barcelona. El seu pare procedia de l'Espluga de Francolí i la seva mare de Vic. Llor es va quedar orfe de mareben aviat. A partir dels 10 anys Miquel i Joan Llor, el seu germà, desenvoluparen una escoliosi, malaltia que els va deformar la columna. Aquest fet podria haver accelerat i propiciat el seu caràcterretret.
Va deixar l'escola després dels estudis primaris. No va fer el servei militar a causa de la seva malaltia. Dels 20 als 22 anys va treballar com a aprenent o oficinista a la MaquinistaTerrestre i Marítima i, finalment, es va incorporar com a delineant a l'empresa de patents industrial del seu germà gran, Joan.
Sempre va estar molt unit a la seva germana Esperança amb qui compartial'interès per les arts. Va viatjar molt per Europa i va estudiar llengües pel seu compte.
El 1923, als 30 anys, la seva sensibilitat artística es va decantar per la literatura potser a causa d'a la sevaassistència a cursos de literatura catalana, per perfeccionar la llengua, organitzats per la Mancomunitat de Catalunya. Aquest mateix any es va inscriure a la Secció de Literatura de l'AteneuBarcelonès i hi va participar i va arribar a exercir-hi algun càrrec. El 1928 va començar a treballar a l'Ajuntament de Barcelona on corregia i revisava textos, sobretot a partir de 1934. Durant la República vaser director del servei lingüístic i corrector d'estil de l'Ajuntament de Barcelona. El mateix any 1934 es va fer membre del Pen Club, una associació internacional d'escriptors, i va participar en eljurat de diversos premis.
En aquest període anterior a la Guerra Civil Espanyola va produir les seves millors obres. La seva primera novel·la va ser Història gris (1925). El 1928 va publicar Tàntali el 1930, publicada el 1931, va escriure Laura a la ciutat dels sants, la seva millor novel·la.
La guerra civil i la postguerra van estroncar la seva esplendor. Durant la guerra civil estava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lloré...
  • la llorada
  • la llora
  • Llorar
  • ¿Por que lloramos?
  • llora
  • sin llorar
  • Lloro por ti

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS