Miquel Martí I Pol

Páginas: 2 (322 palabras) Publicado: 24 de enero de 2013
TEMA 10 : La poesia de Miquel Martí i Pol ha aconseguit un gran ressò social. Explica-ho i raona-ho.

Miquel Martí i Pol és un dels poetes que més ha connectat amb el públic, superantamb escreix la barrera lectora d'aquest gènere minoritari. El seu to popular el feien accessible a tots els públics sense perdre el favor de la crítica ni de les instàncies acadèmiques. Laseua constant referència a la situació social i nacional catalana feien que molts dels seus poemes foren citats per polítics i altres dirigents socials, a més molts cantants van posar músicaa les seues creacions.
Martí i Pol havia nascut al si d'una família obrera, va començar a treballar com a comptable als 14 anys, però el 1972 va haver de plegar a causa d'una esclerosimúltiple. Al finals dels cinquanta s'avia afegit al nucli de la ''Nova Cançó'' com a cantautor.
La seua obra es pot dividir en dos períodes, un primer marcat per una estética més realista iamb una clara preocupació social que correspon als seus primers llibrers. I altre format per una poesia més intimista, en què l'autor reflexiona sobre la situació personal, condicionada perl'esteclerosi múltiple.
Poesia i vida son dos elements que van absolutament lligats en la seua obra. Als seus poemes queden reflectits totes les estapes de la seua evolució: la reflexiórealista i compromesa, la malaltia i la seua recuperació, el compromís nacional, el pas del temps i el balanç de la vida. LA seua poesia fon un temps interior, personal i subjectiu, amb untemps obert, exterior i social. Això configura en un tot el seu discurs, que ha evolucionat i ha oscil.lat segons les vicissituds de la seua biografía personal i els canvis i lestransformacions de la societat catalana.
Miquel Martí i Pol ha construït la seua experiència biogràfica i poètica sobre tres grans valors humans: la sinceritat, l'autenticitat i la solidaritat
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Miquel martí i pol
  • Miquel Marti I Pol
  • Miquel marti i pol
  • Miquel Martí I Pol
  • Miquel marti i pol
  • miquel marti i pol , l'elionor
  • L'Elionor; Miquel Martí i Pol
  • Elionor de miquel martí i pol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS