Moisès

Páginas: 24 (5848 palabras) Publicado: 1 de agosto de 2013
1. INTRODUCcIó:

La Unitat Didàctica té com el títol de Moisès, ja que es tractarà tota la vida d’aquest. És una programació enfocada per el segon cicle d’educació primària, i concretament realitzada per alumnes de quart de primària.

Aquesta unitat està pensada per dur-la a terme el primer trimestre, a la proposta didàctica es veu reflectit el perquè, i quins temes són els que es tractarienanteriorment i posteriorment al de Moisès.

La programació està dividida en set sessions:

La primera sessió és dedicarà exclusivament a presentar el tema i a fer debat amb els alumnes sobre què saben i què no.

Les sessions que van des de la segona fins la cinquena són per fer activitats formatives, on l’alumne posarà en pràctica tot allò que va aprenen.

Les activitats formativesestan dividides en quatre parts principals:
Moisès: on hi trobem com va ser rescatat de les aigües i els seus inicis.
Èxode: la sortida del poble d’Israel de la esclavitud d’Egipte.
Els Deu Manaments: es treballaran cada un d’ells amb el seu significat.
Treball en grup: on els alumnes faran treball en grup i posaran en pràctica el que han après a través d’un joc.

Les dues últimes sessions, lasisena i la setena, són per avaluar el què han après els alumnes i, per fer un tancament del tema, que aquest es farà a través d’una pel·lícula.

He escollit aquest tema perquè crec que a través d’un personatge com és Moisès, els alumnes poden aprendre la història del personatge però a més a més poden aprendre els valors que aquest va aplicant al llarg de la seva vida, i veure com ells els podranaplicar a la seva vida diària i dins de l’aula amb els companys.

Les activitats d’aquesta programació estan dirigides als alumnes per a que aquests aprenguin i assimilin tota la informació que se’ls va presentant de manera entretinguda i interessant. Si les activitats són variades els alumnes estaran més motivats i assoliran els objectius que el mestre es planteja.

Per acabar dir que enl’aprenentatge de la religió com amb qualsevol altre matèria, l’estratègia didàctica ha de procurar un aprenentatge que sigui significatiu, funcional, amb connexió amb la vida y les experiències extraescolars dels infants. Així mateix també s’enllaçarà amb la resta de les experiències educatives i amb els continguts del currículum.
L’aprenentatge té com efecte la modificació de la conducta. Aprendreconsisteix en passar d’una conducta o relació amb la realitat, a una altre conducta o relació més adequada amb la societat.
En tot aprenentatge s’estableix una relació amb la realitat. A l’ensenyança de la Religió, l’aprenentatge es plantejarà com un procés de relació amb la realitat religiosa.





2. REFLEXIÓ TEOLÒGICA:

 La llei de Moisès es l’exposició reveladora de la voluntat de Déuper salvar el poble d’Israel. Déu per salvar al poble d’Israel ho fa a través de l’aliança amb Moisès. Aquesta aliança no només es el conjunt de preceptes que abarcan a la vida del poble d’Israel, sinó que a més a més es tracta també d’una ensenyança donada per Déu. Aquest es manifesta a Moisès amb voluntat salvadora cap als homes caiguts, comunica el missatge a Moisès perquè aquest els hitransmeti al poble. Israel acull els manaments de Déu transmesos per Moisès i respon cumplint-los. Diuen: “Tot quan hagi sigut dit per Yahwéh ho cumplirem”.
Aquesta llei donada per Déu era santa, i per tant era bona per el poble d’Israel. Cumplir els manaments per Moisès va suposar la seva mort, tot i que per al poble d’Israel va resultar ser la vida.
Els manaments de Déu indicaben i prescribien el quehabien de fer cada un dels israelites, però els comunicaba la plenitud de la gràcia. Era una llei adaptada a la humanitat pecadora desprès de la caiguda de Adam i l’anterior a la Redenció de Crist. Per tan, és una llei amb la qual Déu va aixecant i preparant a l’home, fent-li conèixer la seva debilitat i educant-lo per rebre a Crist.
A través del cumpliment de les ordres donades per Déu,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Moises
  • Moises
  • moises
  • moises
  • Moises
  • Moises
  • moises
  • moises

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS