morena

Páginas: 2 (293 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2013
La calor que hi ha a l'interior de la Terra és també una font d'energia. L'energia geotèrmica és una energia renovable obtinguda de la calor produïda a l'interior de la Terra com aresultat de la desintegració d'elements radioactius i de la calor que es va originar en les primers moments de formació del planeta i de l'energia solar absorbida per la capa terrestre. Aquestaenergia renovable es manifesta per mitjà de processos geològics com ara volcans que expulsen aigua calenta i aigües termals.

Usos:
Producció d'electricitat
Calefacció i producciód'aigua calenta per a usos industrials, agrícoles o residencials.
Processos industrials com els de calefacció, d'assecat, d'evaporació, de destil·lació, d'esterilització, de desglaç, derentat i d'extracció de sals.
Balnearis: aigües termals amb aplicacions per la salut
Extracció de minerals: dels manantials s'obté sofre, sal comú, amoníac, metà i àcid sulfhídric.Agricultura: calefacció d'hivernacles per al cultiu de vegetals i flors fora d'estació, o en condicions climàtiques inadequades.
Aqüicultura i ramaderia: les granges d'animals i d'espèciesaquàtiques es poden beneficiar en qualitat i quantitat amb un acondicionament de la seva temperatura ambient.

Avantatges:
És una font que evitaria la dependència energètica de l'exterior.Els residus que produeix són mínims i provoquen menor impacte ambiental que els originats pel petroli, carbó, …
No presenta efectes negatius sobre el medi ambient.
Amb una planificacióadequada, els dipòsits podrien durar molts segles.
Ofereix un flux constant de producció d'energia a llarg de l'any, independent de les variacions estacionals com ara les pluges, cabalsdels rius, etc.
És un complement excel·lent per a les plantes hidroelèctriques.
Estalvi tant econòmic com energètic, donat que és el sistema de climatització que menys energia consumeix.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Morena
  • Moreno
  • morena
  • moreno
  • morena
  • morenada
  • Moreno
  • Morena

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS