Morfologia i visatgisme

Páginas: 13 (3069 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2014
Morfologia i visatgisme

Morfologia
La morfologia és part de la biologia que estudia i forma l’estructura dels éssers vius.La morfologia mira d’explicar i de fer comprensibles els fets que mostra l’anatomia,per tant constitueix la teoria de l’anatomia.Els estudis morfològics permeten d’aclarir el veritable significat biològic dels òrgans,ajuden a la investigació dels fenòmens d’adaptabilitati de reacció davant el medi...

Visatgisme
El visatgisme és l'estudi dels trets facials d'una persona mateixa que ens ajudarà a decidir quin tall de cabell li és més convenient per la seva fisonomia. L'estructura facial de cada persona es determina per la posici,forma i prominència dels seus ossos,tenint en compte línies,perfil, nas i front. En visatgisme, enlloc d’adaptar el teu rostre a undeterminat tipus de tall o maquillatge,aquests s’adapten a ell segons l’estudi realitzat sobre les teves faccions, la tonalitat de la teva pell, dels teus ulls i del teu cabell.

Una vegada explicades les diferents tècniques de tallada i les seves formes bàsiques, si es vol fer un tallat personalitzat haurem d’estudiar el rostre i el cos,per tal d’aconseguir una major harmonia i equilibri. Gràciesa la tallada de cabell la correcció òptica del cap, rostre i cos està assegurada.

Hi ha cinc normes bàsiques en la tallada:
- El tallat ens ajudarà a potenciar allò que és atractiu d’un rostre i dissimular el que no ho és tant.
- El cos, la figura, guanyar en equilibri i harmonia si el tallat s’adapta a les característiques físiques de la persona.
- Si està tècnicament ben realitzat,serà una bona base del pentinat o, i fins i tot, no caldrà pentinar-lo.
- Ben escollit proporcionarà estil i personalitat a la persona.
- En un tallat no hi ha marge de rectificació.


Per tal de poder adaptar la tallada, s’haurà de realitzar un estudi morfològic complet de la persona: cap, rostre i cos.

La morfologia del rostre i crani són molt importants per determinar l'estil detall,pentinat,color... que el professional ha d'utilitzar.Un bon professional de la perruqueria,analitzant ràpidament la cara i crani del client sap com repartir els volums per corregir imperfeccions o ressaltar algun tret del client.Per a això prèviament devem tenir en compte els següents aspectes: tipus de crani,rostre,perfil,faccions,coll,front,nas,barbeta i figura.

Morfologia del crani
Espoden distingir tres tipus de crani:
Braquicèfal: correspon a un crani arrodonit i curt.
Dolicocèfal: correspon a un crani allargat. Predomina en les races
mediterrànies, germàniques, nòrdiques i africanes.
Mesocèfal: correspon a un crani entremig entre braquicèfal i dolicocèfal.Podria dir-se que és perfecte. Predomina en el grup racial leucoderm, és a dir, en el grup racial de pell blanca olleugerament bruna,amb cabells ondulats i nas lleugerament estret,que habita a Europa, sud-oest d’Àsia i nord d’Àfrica.

Independentment d’aquestes característiques del crani, farem una altra distinció d’aplicació més pràctica a l’hora de poder fer correccions:

Crani normal: es considera així perquè la seva forma dibuixa un contorn del cap perfecte de línia i proporcions respecte al volum. Eltallat i el pentinat no presenten cap peculiaritat a tenir en compte;es pot fer qualsevol tipus de treball.



Crani sortint: vulgarment se sol anomenar “cap de cogombre”, a causa de la prominència que presenta a la part de la coroneta. És molt important que tot el treball de tallat i/o pentinat giri entorn al defecte estètic que presenta. Les mides del tallat han de ser pensades irespectades; es deixaran mides més llargues a la coroneta per formar volum i espesses a la part immediata posterior, per omplir el buit que forma el bony.


Crani aixafat: l’aixafament sol presentar-se de la coroneta cap avall; és convenient deixar una quantitat de cabell moderadament curt al damunt d’aquesta part per dissimular el defecte.



En qualsevol tipus de tallat s’ha de tenir present que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Morfologia celular I
  • Morfologia i "la celula"
  • Morfologia I en el Indoeuropeo
  • Morfologia
  • morfologia
  • morfologia
  • Morfologia
  • Morfologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS