MUNTATGE LA VELLA I ELS LLADRES

Páginas: 5 (1044 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2015
PRÀCTICA MUNTATGE : LA VELLA I ELS LLADRES
1.- Aquest és el text que s’ha d’enregistrar :

La vella i els lladres:

< Una nit estava escalfant-se a la vora del foc amb l’única companyia de les roges flamerades.
De sobte va sentir un soroll per dalt de la cambra i tota estranyada es va dir:
- Què deu seraquest soroll? O m’ho haurà semblat?
Aleshores va sentir molt clarament uns passos que anaven d’ací cap allà i es va adonar que eren uns lladres que anaven a robar-li.
Com que estava sola i no tenia ningú que la pogués ajudar, es va posar a pensar:
-Què podria fer per tal de fer fugir aquests lladres? Ah! Ja ho sé!
I sense pensar-s’ho més, se’n va anar a la porta de l’escala i començà a cridar:-Bernat, puja al terrat! Marieta, treu l’escopeta! Martí, tira-li! Tú, Pere, pega-li al darrera! Ramon, compta quants són!
En sentir els crits de la vella els lladres es van espantar molt i deien:
- Doncs no hi ha poca gent en aquesta casa... Ràpid! Anem-nos-en, que si ens agafen entre tots... .Després, asseguda la vella a la vora del foc, va començar a riure amb grans riallades, i .. conten queencara riu. >>

Joan Amades
Folklore de Catalunya. Rondallística.

2.- Crear la carpeta de treball conte on es guardaran tots els fitxers d’aquesta pràctica.

3.- Procedirem primer a gravar el conte. Seleccioneu a la llista desplegable de la barra del mesclador el dispositiu corresponent al micròfon. Graveu el text de dalt. Quan l’hagueu llegit atureu l’enregistrament i comproveu quehagi quedat bé. Si cal, ajusteu els nivells de volum i repetiu-lo.

4.- Netegeu les cues de silenci que segurament hi ha al principi i al final.

5.- Seleccioneu tot l’enregistrament (clic a la capçalera de la pista ) i normalitzeu el volum amb el menú Efecte-Normalitza. Exporteu-lo a WAV amb el nom narracio.wav.

6.- Seleccioneu el primer fragment on parla la vella, quan diu: “Què deu ser aquestsoroll? O m’ho haurà semblat?” . Recordeu que podeu ajustar els límits de la selecció acostant el ratolí a cada un dels extrems. Podeu escoltar el tros seleccionat tocant la barra d’espais del teclat. Aneu al menú Efecte – Canvi el to i seleccioneu la lletra C a la llista des de i a la lletra G a la llista fins a. Això significa transportar des de Do (“C” en notació anglosaxona ) fins a sol (“G” ),la qual cosa equival a 7 semitons (gairebé un 50% d’increment de freqüència ). Assegureu-vos que està seleccionada l’opció Amunt i confirmeu. Escolteu el resultat: s’hauria de sentir una veu molt més aguda. Si no us convenç feu Editat - Desfés i proveu amb uns altres valors.

7.- Apliqueu el mateix efecte als altres dos fragments on parla la vella.

8.- Seleccioneu l’únic fragment on parlen elslladres i apliqueu-li un canvi de to de 5 semitons capa avall. Comproveu com queda i, si cal, desfeu l’operació i proveu amb uns altres valors. Exporteu novament el fitxer a format WAV, amb el nom narraccio2.wav.

9.- FOC: Busqueu un tros de paper que tingui una certa consistència, o qualsevol altre material que en rebregar-lo faci soroll semblant al crepitar de les flames. Tanqueu la finestra dela pista d’àudio dins de l’Audacity i enregistreu un fragment curt (uns cins segons ) de “crepitar de flames”. Retalleu les cues de silenci, apliqueu-li la normalització de volum (seleccionar tot i fer Efecte – Normalitza ) i exporteu-ho a format WAV en la carpeta conte amb en nom foc.wav.

10.- PASSES: Dirigiu el micròfon cap a la taula i busqueu algun objecte que, en colpejar, faci sorollsemblant a les passes damunt un pis de fusta. Tanqueu la pista del foc i enregistreu uns cinc segons de “passes”. Comproveu com queda. Retalleu les cues de silenci, normalitzeu i exporteu el fragment amb el nom passes.wav.

11.- Aneu al menú Fitxer – Importa àudio. Busqueu el fitxer intro.mp3 als recursos del moodle i obriu-lo. Aquesta és la música que sonarà al començament, que es mantindrà baixada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Vegetació I Els Sóls
  • Les plantes i els fongs
  • Els filòsofs i la música
  • marta i els secrestadors
  • els elements i la cél.lula
  • Percy jackson i el lladre del raig.
  • L'espai i els satel·lits
  • Els trobadors i l'amor cortès

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS