Màquina de vapor

Páginas: 5 (1064 palabras) Publicado: 9 de junio de 2011
LA MÀQUINA DE VAPOR
* Història: Els principis
* Segle I: Màquina de vapor de Herón de Alejandria (aeolipide). Descriu l’aparell per tancar i obrir portes i fer girar figures d’un temple. Idea de fer pujar aigua per fonts o treure aigua. Segurament copiades del seu mestre Ctesibio. Primeres turbines de gas calent o vapor.
* 1606: Aplicacions de la idea de Heron (o del seu mestre) atreure aigua de mines o fer fonts (1615)
* 1629: Giovanni Branca idea un dispositiu pioner de les turbines mogudes pel vapor per moldre gra
* 1663: Primera màquina de vapor. Somerset utilitza el principi d’Heron per pujar aigua als pisos superiors d’una construcció. No consegueix diners per construir-la i mor pobre.

Història: Màquines atmosfèriques
Es diuen així ja que la pressió que famoure el pistó és l’atmosfèrica (1kg/cm2) quan a l’altre banda hi ha el buit.
* 1644: Torricelli demostra que la pressió atmosfèrica val el pes d’una columna de 760mm de mercuri
* 1654: Von Guericke demostra la gran força de l’atmosfera en l’experiment de Magdeburgo. Dos esferes de 50 cm de diametre unides pel buit entre elles, aguanten la força de 50 caballs estirant.
* 1680 Primerdispositiu per aprofitar la força de aire calent (d’una explosió) a través d’un pistó (i no a través de la mateixa aigua). Al refredar-sei es comprimeix arrosegant el pisto que mou un pes. Principi de la màquiina de Watt feta per Huygens.
Història: Màquines atmosfèriques
* 1698- Savery obté la primera patent de la màquina de Somerset (màquina de fuego) (Inglaterra) inventada en 1663. Primerús industrial de la màquina de vapor. Bombeig d’aigua en una mina. Caldera envia vapor alternativament en cada costat del pisto de coure. Problemes d’explosió per augment incontrolat de pressió. Es una màquina per condensació o buit. Va ser utilitzada duran uns cent anys.
* 1707- Denis Papin (1647-1714): 1r intent vaixell de vapor, proves sense èxit.

Història: Màquines atmosfèriques* 1712- Màquina de Newcomen (màquina de vapor atmosfèrica) Perfeccionament de la de Savery. Pistó amb contrapés. Entre 10 i 12 revolucions per minut. Molt combustible ja que el vapor es refreda al propi cilindre i cal sempre escalfar-lo de nou. Moltes pèrdues de calor per refredar l’aigua. Watt ho solucionarà condensant fora el vapor.
* 1736- John Smeaton (1724-1792): Va perfeccionar lamàquina de Newcomen.

Història: Màquines atmosfèriques
Història: La revolució de Watt
Les màquines a alta pressió condensen el vapor (que servirà per crear el buit i bombejar el vapor) fora del cilindre. La idea de la condensació per fer el buit s’aprofita per arrosegar el vapor del cilindre. Conclusió: el cilindre està a la temperatura del vapor que fa augmentar molt el rendiment
* 1768.Primera patent de la màquina de Watt (motor de vapor). Introdueix el distribuidor, el regulador, i la condensació fora del pistó i bomba de buit per desplaçar el vapor del pistó cap al condensador. Aconsegueix convertir el moviment de vaivé a una roda. També se li diu màquina d’expansió.
* 1774: La firma Boulton&Watt construeixen la primera màquina i faran totes les innovacions durant anys(com la màquina de doble efecte)
Història: La revolució de Watt
Història: Més vapor
* 1770 primer intent de fer un automobil de vapor (Nicolas Cugnot)
* 1775. Introducció de les màquines de vapor per l’us industrial (Watt i Boulton).
* 1785. Primer teler mecànic per Catwright (a Catalunya a 1805)
* 1786. Primers vaixells moguts per vapor (John Fitch).
* 1789-primera patent d’un carruatge de vapor Oliver Evans (EEUU) (construcció al 1803 del primer vehicle autopropulsat a EEUU)
* 1800. Finalitzen les patents que tenia Watt des de 1769 sobre la màquina de vapor
* 1802-03. Intents errats de fer un automòbil a vapor. Per Trevithich. 1820-1840 epoca dorada de els vehicles a vapor. A causa de les altes cuotes per viatjar en vehicle de vapor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Maquina De Vapor
  • maquina de vapor
  • Maquina De Vapor
  • La Maquina De Vapor
  • Maquina De Vapor
  • MAQUINAS DE VAPOR
  • maquinas de vapor
  • Maquinas de vapor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS