Nada

Páginas: 6 (1497 palabras) Publicado: 2 de enero de 2015
Nom i Cognoms: Amílcar Peña Miguel

Grup (Matí o tarda): 

PSICOENDOCRINOLOGIA

- Preguntes de l’Evidència 1:


1. Indica l’índex de massa corporal d’aquesta pacient a l’ ingrés i quan va ser derivada al centre de rehabilitació. Els valors d’IMC d’aquesta pacient els podem considerar normals?
Màxim 750 caràcters (puntuació: 1 punt)

L'índex de massa corporal de la pacient al'ingrés era d'11'64, i quan va ser derivada de 12'85. Aquests valors no es poden considerar normals. Segons l'OMS els valors adequats estan entre 18,5 i 24'9. Per tant aquests valors es situarien en el que aquesta organització anomena pes insuficient. 2. Busca informació sobre el test d’estimulació amb cortrosyn®. Indica si et sembla que la resposta a aquesta prova és normal o no en aquesta pacient.
Màxim 1250 caràcters amb espais (puntuació: 1 punt)

Aquest test és una proba mèdica que s'utilitza per veure el funcionament de les glàndules suprarrenals, en concret es fa servir per diagnosticar o descartar la insuficiènciaadrenal, i es duu a terme injectant hormona adenocorticotropa (ACTH) sintètica i mesurant quant cortisol produeixen les glàndules suprarrenals.
Quan se li administra el test a la pacient, passa d'un nivell basal de 18,7 ug/dl, a 42 ug/dl als 60 minuts. Per tant, tot i que el nivell basal és lleugerament inferior al normal (20-30 ug/dl), a l'administrar la prova arriba a duplicar aquest nivell, que ésla resposta que es considera normal. 

3. En les analítiques que es descriuen apareixen diverses dades relacionades amb l’activitat tiroïdal. Comenta les que et semblin més destacables e indica si creus que algun altre hormona d’aquest eix podria presentar alteracions en aquesta pacient. Aquestes dades són compatibles amb les que apareixen ala literatura referides a pacients amb anorèxia nervosa?
Màxim 800 caràcters amb espais (puntuació: 1 punt)

Els valors que presenta la pacient d'hormona estimulant de la tiroide i de tiroxina (T4), són normals. En canvi els valors de triiodotironina (T3) no ho són. Mentre que de 60 a 181 ng/dl seria el considerat normal, ella presenta només 28 ng/dl. Aquestes dades concorden amb el que diuMorales (1997) en un estudi clínic sobre l'anorèxia, en el que dóna com a causa d'aquests valors a que la conversió perifèrica de T4 en T3 estaria inhibida parcialment en aquestes pacients, i en el seu lloc es formaria T3 “reverse”. 

4. Entre les substàncies que s’han analitzat està l’hormona estimulant de la tiroides. Indica les característiques principals del receptor sobre el que actuaaquesta hormona:

4.a. Tipus de receptor:
Màxim 200 caràcters amb espais (puntuació: 0,25 punts)

El receptor de la TSH és un receptor acoplat a proteïna G, vinculat amb 7 dominis transmembrana helicoidals, 3 bucles externs i 3 bucles interns. La proteïna G té dues subunitats, l' α i la β.

4.b. Localització del gen que codifica aquest receptor:
Màxim 200 caràcters amb espais (puntuació:0,25 punts)

En humans, el gen que codifica aquest receptor es troba al cromosoma 14q13. 

4.c. Mecanismes de transducció:
Màxim 500 caràcters amb espais (puntuació: 0,25 punts)

La TSH s’acobla als seus receptors activant la proteïna G. La subunitat α es dissassocia i activa adenil ciclasa, que estimularà la conversió d’ATP en cAMP, el qual activarà la proteïna kinasa A. Mentres tant,la proteïna Gq ha activat fosfolipasa C, estimulant així la conversió de fosfatidil inositol 1, 4, 5-trifosfat i diacilglierol. Això provocarà l’alliberament de calci de l’interior cel•lular, lo qual activarà la proteïna kinasa C i per tant la síntesi i alliberament d’hormona tiroïdal.

4.d. Principals localitzacions:
Màxim 400 caràcters amb espais (puntuació: 0,25 punts)

Cèl·lules...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la nada de nada
  • nada de nada
  • nada de nada
  • nada de nada
  • no se nada nada nada
  • Nada nada nada
  • Nada de nada
  • Nada de Nada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS