Nanotecnología

Páginas: 2 (407 palabras) Publicado: 8 de enero de 2012
La nanotecnologia és un camp de les ciències aplicades dedicat al control i manipulació de la matèria a una escala menor que un micròmetre, és a dir, a nivell d'àtoms i molècules.

El més habitualés que tal manipulació es produeixi en un rang d'entre un i cent nanòmetres. Per fer-se una idea de la mida tan petita que pot ser un nanobot (un robot de proporcions microscòpiques fet ambnanotecnologia), més o menys, un de 50 nm té la mida de 5 capes de molècules o àtoms (depenent del que estigui fet el nanobot).

Nano- és un prefix grec que indica una mesura, no un objecte, de manera que lananotecnologia es caracteritza per ser un camp essencialment multidisciplinar, i cohesionat exclusivament per l'escala de la matèria amb la qual treballa.

La nanotecnologia promet solucionsavantguardistes i més eficients per als problemes ambientals, així com molts altres enfrontats per la humanitat.

Les nanotecnologies prometen beneficis de tot tipus, des d'aplicacions mèdiques noves omés eficients a solucions de problemes ambientals i molts altres, però el concepte de nanotecnologia encara no és molt conegut a la societat .

Un nanòmetre (nm) és una mil milionèsima, o 10-9, d'unmetre. En comparació, les distàncies dels enllaços carboni-carboni típiques, o els espais entre aquests àtoms en una molècula, són del ordre dels 0.12-0.15 nm, i una hèlix doble de DNA té un diàmetre alvoltant de 2 nm. D'altra banda, les formes de vida cel·lulars més petites, els bacteris del genus micoplasma, tenen al voltant de 200 nm de llargada.

Per posar aquesta escala en un altre context,la proporció relativa d'un nanòmetre a un metre és la mateixa que la d'un marbre a la mida de la terra.[2] O una altra manera de veure-ho: un nanòmetre és la longitud que creix la barba d'un home enel temps que tarda en alçar la navalla l la cara.

En la nanotecnologia s'apliquen dos enfocaments principals. En l'enfocament "de baix a dalt", els components i mecanismes es construeixen a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nanotecnologia
  • Nanotecnologia
  • La Nanotecnología
  • nanotecnologia
  • Nanotecnologia
  • Nanotecnología
  • Nanotecnologia
  • Nanotecnologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS