Naturales

Páginas: 5 (1219 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2013
IDENTIFICACIÓ GENÈTICA

El mètode de les anàlisis d'identificació genètica presenta una sèrie d'avantatges sobre altres mètodes clàssics d'identificació:

- El ADN és més estable a la degradació que la major part de les proteïnes avui usades.
- El ADN pot ser extret de qualsevol resta de material biològic (sang, semen, cabells, etc.).
- Requereix poca quantitat de material biològic.Aplicacions:
- Realització de proves de paternitat.
- Investigació de delictes contra la llibertat sexual.
- Protecció personal (certificats d'identificació genètica).

Les proves biològiques que es basen en l’estudi de DNA s’han generalitzat en els
últims anys. Gràcies als avenços metodològics, els estudis d’identificació genètica
són freqüents en la pràctica privada extrajudicial i enels àmbits de l’administració de justícia i la sanitat. Les dades que s’obtenen són precises i valuoses, i el fet
d’utilitzar-les pot incidir sobre els drets fonamentals de les persones implicades.
No només és important garantir-ne la fiabilitat, sinó que a més s’ha de regular la
manera d’obtenir les mostres i la inclusió i l’emmagatzemament dels resultats en
bases de dades

ADN: L'àciddesoxiribonucleic (ADN o DNA) és un àcid nucleic que conté les instruccions genètiques utilitzades en el desenvolupament i funcionament de tots els éssers vius coneguts. La funció principal de les molècules d'ADN és l'emmagatzematge d'informació a llarg termini. L'ADN és sovint comparat a un conjunt de plantilles, una recepta, o un codi, car conté les instruccions requerides per produir altrescomponents de les cèl·lules, com ara proteïnes i molècules d'àcid ribonucleic (ARN).

L'ADN és una molècula especialitzada que codifica la informació genètica d'un individu. Es troba en totes les cèl·lules del cos (a excepció dels glòbuls vermells) i es manté intacte al llarg de tota la vida, raó aquesta per la qual pot ser utilitzat per a la identificació d'una persona a manera d'un DNI genètic(DIG , document d'identificació Genètic). En el procés d'identificació genètica s'analitza un ADN específic de funció desconeguda, la qual cosa impossibilita el seu ús per a finalitats mèdiques com ara conèixer la predisposició d'una persona a patir determinades malalties. Aquest ADN es caracteritza per ser molt variable en la població, raó per la qual és utilitzat per distingir un individu d'unaltre independentment de la seva raça, edat o sexe.

Empremta genètica (també anomenada proves d'ADN o anàlisi d'ADN) és una tècnica utilitzada per distingir entre els individus d'una mateixa espècie utilitzant mostres del seu ADN. La seva invenció es deu el doctor Alec Jeffreys a la Universitat de Leicester el 1984. La tècnica es basa que dos éssers humans tenen una gran part de la seva seqüènciad'ADN en comú i per distingir a dos individus es pot explotar la repetició de seqüències altament variables trucada microsatélites. Dos éssers humans no relacionats serà poc probable que tinguin el mateix nombre de microsatèl · lits en un determinat locus. Els microsatèl · lits mostren una major variació que la resta del genoma ja que en ells es troben unes seqüències en diferent repetició i ambdiferent grau de recombinació a causa de la inestabilitat del Locus. L'empremta genètica s'utilitza en la medicina forense, per identificar els sospitosos amb mostres de sang, cabell, saliva o semen. També ha donat lloc a diverses exoneracions de condemnats. Igualment s'utilitza en aplicacions com la identificació de les restes humanes, proves de paternitat, la compatibilitat en la donaciód'òrgans. També s'ha utilitzat per generar hipòtesis sobre les migracions dels éssers humans a la prehistòria.

Esto me pareció interesante^^

Què són les proves de paternitat o control de filiació?

L'assignació de paternitat s'estableix quan un laboratori utilitza mètodes genètics per demostrar que un suposat pare és realment el pare biològic. Les proves poden utilitzar també per excloure la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • No Es Natural
  • Naturales
  • Naturales
  • Naturalismo
  • El Naturalismo
  • naturales
  • naturales
  • el naturalismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS