Navarra

Páginas: 21 (5067 palabras) Publicado: 4 de enero de 2013
Índex

1. Introducció
2. Situació geogràfica
3. Aspectes físics
4.1. Relleu
4.2. Hidrografia
4.3. Clima
4.4. Vegetació
4.5. Fauna
4. Aspectes humans
5.6. Historia
5.7. Població
5.8. Economia
5.9. Recursos Turístics
5. Aspectes culturals
6. Conclusions
7. Bibliografia

1. Introducció

Navarra és unapetita comunitat autònoma situada al nord de la Península Ibèrica, amb unes característiques pròpies, tant en la seva orografia i territori, població que habita, els seus costums, i finalment la particular forma de govern. En aquest treball serem els responsables de comentar tots aquests aspectes anteriorment esmentats i explicar trets importants d'aquesta comunitat espanyola.

2. Situaciógeogràfica
La CCAA de Navarra es localitza al nord-oest de la Península Ibèrica. Al Nord d'aquesta, trobem la frontera amb França. Al Sud amb la Rioja i per Aragó, concretament amb la província de Saragossa. Al Oest confina amb el País Basc, per les províncies de Sant Sebastià i Vitòria. I a l'Est trobem Aragó, per la província d'Osca i Saragossa.
L'accessibilitat a la CCAA de Navarra es pot accedir atraves de dues vies principals: a traves d’aire o per terra. Per accedir-hi per l’aire trobem l’aeroport de Pamplona-Noáin situat a les localitats Noáin i Esquíroz a 6 kilòmetres de la capital. L’aeroport ha estat reformat a l’any 2010 i te la capacitat d’atendre fins a 1,1 milions de passatger a l’any amb una gran seguretat i qualitat. Un cop arribem a l'aeroport per accedir a la capital tenimserveis de transport públic i privat, que et deixa al mateix centre en menys de 10 minuts.
3. Aspectes físics
3.1 Superfície i relleu
La superfície de la CCAA esta en el lloc numero 11 en respecte a la seva superfície envers a Espanya amb un total de 10.391 km2 (2,2% d’Espanya). Composta per 272 municipis amb una població de 642.051 hab.2 de la qual un terç viu a la capital.
De cara al relleuNavarra es divideix en dues zones: la primera es caracteritza per ser una zona muntanyosa del Pirineu, accidentada i arrubta, localitzada al nord. I la segona es caracteritza per tindre extenses planes. Entre les dues trobem una zona de transició anomenada Zona Media on trobem serres com per exemple la Sierra de Condés.
3.2 Hidrografia
A Navarra trobem dues vessants hidrogràfiques: La VertentCantabrica i la Mediterránea.
* La Vertent Cantabrica: ocupa aproximadament un 10% del territori. Els rius d’aquesta vesant a travessen per varies valls molts profundes, de curt recorregut. Els principals rius son: el Bidasoa, l’Araxes, l’Urumea i el Leizarán
* La Vertent Mediterrània: ocupa aproximadament un 90% del territori. Tots els rius desenbocquen les seves aigües al Mar Mediterrani o atraves del riu Ebre (que es la frontera entre la província de la Rioja). Els principals rius son: l’Arga, l’Ega i l’Aragon.
3.3 Clima
Te una influencia de climes dels pirineus i mediterranis, trobant així, una gran diferencia de clima al nord i al sud. El clima del nord es caracteritza per temporals humits i amb freqüents precipitacions. Per l’altre banda, al sud es caracteritza per temporalsmés càlids i amb precipitacions menys freqüents.
3.4 Vegetació
La vegetació navarrenca es un 33% de la flora espanyola, ja que s’han detectat 2.650 especies de arbres i de flors, també unes 1.700 especies diferents de fongs.
Un caràcter molt significatiu de la vegetació de Navarra son els seus frondosos boscos, ja que casi bé tot el territori té vocació forestal. El 64% de la superfície de laComunitat Foral es forestal ( amb muntanya arborada i muntanya baixa ), per aquet motiu la vegetació té un paper molt important per la conservació de la biodiversitat. Com per exemple, trobem fagedes, rouredes mediterrànies, encinars, rouredes atlàntiques, coníferes i varis tipus de pins.
Actualment, les hectàrees de la superfície arborada de la CCAA ha augmentat des de fa un segle, ha passat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • navarra
  • navarra
  • Navarra
  • Navarro
  • eso navarra
  • Navarro
  • navarro
  • Joe Navarro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS