Nazi

Páginas: 3 (635 palabras) Publicado: 10 de abril de 2012
L'antisemitisme nazi

La política racista del III Reich té com a objectius la ideologia racista, la necessitat de trobar un culpable de la derrota de la Guerra europea i la necessitat d'inventar unenemic, en aquest cas els jueus, contra qui -en pujar Hitler al poder el 1933- es desencadenen actes de violència:
- 1 abril 1933: Dia del boicot: contra comerciants, professors, mestres,estudiants, col.legials, advocats i metges jueus.
- 7-12 abril 1933: Se'ls prohibeix la pràctica de la medicina, de l'advocacia i els càrrecs públics.
- 15 setembre 1935: Lleis de Nüremberg: La poblacióalemanya es divideix en "ciutadans" i "súbdits" (minories de sang no germana sense drets constitucionals); es prohibeix als jueus les relacions sentimentals amb aris.
- 1936: Creació del Servei per ala solució de la qüestió jueva, depenent de les SS. Emigracions massives de jueus.
- 1938: Culminació de la política antisemita: Calen que es declarin les associacions culturals jueves, les gransfortunes, els seus negocis. Metges i advocats perden el títol. Passaports marcats amb una "J". Expulsió de quasi 17 mil jueus polonesos.
- 9-10 novembre 1938: "Progroms" organitzats per les SS a totAlemanya: És la "Nit dels vidres trencats". Incendi i destrucció d'unes 300 sinagogues, profanació de cementiris, destrucció d'indústries i de comerços, detenció de més de 25 mil persones i assassinatd'unes 40.
- 14 novembre 1938: "Tribut expiatori": Imposició del pagament de mil milions de marcs d'indemnització i la devolució de les primes rebudes de les companyies d'assegurances. Exclusió de lavida pública i econòmica; de freqüentar llocs públics, utilitzar transports...
- 4 juliol 1939: Constitució d'una Unió dels Jueus del Reich: Assenyala l'inici de la "ghettització". Incautació debéns als emigrats, impossibilitat de transferir divises i dificultats per a integrar-se en altres països.
- A Polònia, l'extermini dels jueus polonesos (quasi el 90%) es du a terme en tres etapes:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • nazi
  • Nazi
  • El Nazi
  • nazi
  • nazi
  • nazi
  • Nazi
  • nazi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS