Nestle Dolce Gusto

Páginas: 26 (6299 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2013
PLA DE MÀRKETING
NESTLÉ ESPAÑA

1. Descripció de l´empresa
1.1 Breu història dels inicis de Nestlè
Nestlé és un grup suïs que va néixer l’any 1866, quan Henri Nestlé, un científic interessat en l’alimentació infantil, va iniciar l’elaboració de la Harina Lacteada.
La primera fàbrica instal·lada a Espanya de Nestlé va ser al 1905 a Penilla de Cayón, provincia de Santander i el primerproducte llençat va ser l´Harina Lacteada.
Al 1910 es va llençar un nou producte al merat anomenat la llet condensada La Lechera, aliment que avui dia encara es manté en el mercat.
Al 1920, es va constituir la Societat Anònima Nestlé espanyola de productes alimentaris amb seu a Barcelona, mentres que al 1929 es comencen a comercialitzar les xocolates Nestlé.
Un cop finalitzada la guerra civil, ien plena postguerra, en l´any 1944 es llença al mercat un nou producte, una llet en pols anomenat Pelargón
Al 1954 es va llençar un cafè anomenat Nescafè amb el lema “pels bons amants del cafè”
El 1960, comença la dècada prodigiosa de Nestlé ja que són els anys on apareixen més productes i més novedosos, com per exemple, el nou snack de xocolata Crunch (1960), el revolucionari Nescafédescafeinat (1961), el cacau instantani Nesquik (1963) i també es comenta a fabricar en la fàbrica de Valladolid la marca Maggi. Entre els anys 1969 i 1970, van aparèixer els cereals de Nestlé (Eko) i els ultracongelats.
El 1972, es va llençar a Espanya el producte més exisit de Neslté, els bombons caixa vermella, així com els iogurts o les especialitats en postres.
El 1976 va ser un any destacat enl´aspecte social de l´empresa ja que la seu corporativa de Nestlé es trasllada a Espulgues de Llobregat. En la dècada dels vuitanta, i en la nova seu a Catalunya, Nestlé es va proposar llençar al mercat una nova sèrie de productes amb l´objectiu d´ajudar a controlar i eliminar la grassa corporal, com són la línia de productes Sveltesse.
Entre els anys 1884 i 1885 Nestlé ofereix una sèrie de productesmés variats, com poden ser cereals per l´esmorzar dels més petits de la casa per complementar els assortit de cereals que l’empresa ja tenia en el mercat (chocapic i estrellitas). Els aliments per les mascotes es van incorporar al mercat en aquests anys (Friskies) així com les noves xocolatines Kit-Kat amb el lema “tómate un respiro”.
Si ens fixem en aquests últims anys, podem observar quel´empresa no s´ha conformat amb el mercat que tenia, sinó que es proposa ampliar el seu mercat produïnt aliments per a nens, animals, etc. També en la dècada dels noranta, suposa un gran avanç per l´empresa ja que amplia la seva capacitat adquirint noves empreses com els gelats Miko i Avidesa, al mateix temps que desenvolupa una nova gama de productes, els prebiòtics LC1. A més d´aquestes empreses,Nestlè va adquirir la marca Ralston Purina i es va convertir en líder mundial en aliments per les mascotes.
Per tant, Nestlé sempre busca ampliar la seva oferta de productes, innovant per tal de satisfer als consumidors.
1.2 Estructura Nestlè
Nestlé és una empresa present a tot el món, és a dir té seus a molts països, a Europa, a Amèrica, etc. Nestlé és el primer grup alimentari mundial, amb 481fàbriques, 265.000 empleats i una xifra de negoci de 62.553 milions d’euros.
Actualment, Nestlé Espanya disposa d’un total de 14 centres de producció, distribuïts en vuit comunitats autònomes. Hi treballen 6000 persones, va facturar 1.952 milions d'euros l'any 2007. Un 5,4% més que l'any anterior, tot i que el cost de les matèries primeres va incrementar.
Nestlé és empresa líder en alimentaciógràcies al continu llançament de nous productes amb la finalitat de satisfer més i millor les demandes del consumidor.
Pel que fa a la organització, l’empresa disposa d’un Fons Nestlé per a la Nutrició (FNN), un òrgan de FUNSALUD. L´organització, el suport financer i la forma d´operació, han permès el bon desenvolupament de les seves activitats. El FNN està integrat per un Comitè Tècnic i per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • BRIEF DE DOLCE GUSTO
  • Nestle-bananita dolca-
  • Plan De Marketing
  • Como usar una Dolce Gusto
  • Merca Dolce Gusto
  • Dolce gusto y nespresso
  • dolce
  • Dolce

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS