Neurones Mirall

Páginas: 6 (1359 palabras) Publicado: 5 de diciembre de 2012
LES NEURONES MIRALL





INTRODUCCIÓ
Durant molt de temps la ciència va intentar sense èxit explicar la extraordinària capacitat humana de comprendre el que els altres feien i sentien, com de entendre les intencions dels demés i reaccionar de la manera adequada als actes dels que ens envolten.
El descobriment de les neurones mirall va iniciar una revolució a la nostra comprensió del modeen el que interactuem amb els demés i utilitzem el cos; gestos, expressions, postures corporals, etc. Tant per comunicar les nostres intencions com els nostres sentiments.
Es precisament gracies a aquestes neurones que es pot crear una unió entre els uns i els altres i tornar així possible el desenvolupament de la cultura i de la societat: són les neurones mirall les que ens expliquen la imitaciói la empatia.
Les neurones mirall probablement siguin la base biològica de la cultura. Es diu: “No imitis, tens que ser original”, però ara sabem que es un error. Primer tens que imitar i després ser original. Per comprendre-ho ens podem fixar, per exemple, amb com van començar els que ara són líders en la seva professió, tant esportistes, com pintors, cuiners, etc.
De la mateixa manera, undèficit de les neurones mirall pot ser responsable de varius e importants síntomes d’autisme: els problemes socials, motors i de llenguatge.

COM ES VAN DESCOBRIR?

El 1992, Giacomo Rizzolatti i el seu equip de la Universitat de Parma (Itàlia) realitzaven estudis sobre l’activitat eléctrica de les neurones del macaco. Gracies a elèctrodes prèviament implantats i quantitat d’experiments idedicació, van descobrir aquest curiós grup de neurones.
En el mico, les neurones mirall es troben a la circumval·lació frontal inferior i en el lòbul parietal inferior.

Fotografia de Giacomo Rizzolatti 
Aquesta, es una area premotora, es a dir, està implicada en l’organització delcomportament, encarar que l’activitat que es produeix en ella no es tradueix directament en ordres motores.
L’activitat en una àrea premotora es relaciona amb l’acció d’un animal.
Aquestes neurones s’activaven no només quan el mico realitzava una acció, sinó també quan veia una acció. Així, eren també viso motores, ja que reaccionaven als estímuls visuals.

Un macaco recent nascut imitant lesexpressions facials.
Així, es preveia una transcendència molt gran en el món de la ciència al descobrir-les.

QUE SON LES NEURONES MIRALL EXACTAMENT?
Són unes cèl·lules nervioses que es troben a l’àrea de la broca i a l’escorça parietal del cervell humà i s’activen de la mateixa manera que ho fan en els macacos.
Algun investigador apunta que son més complexes, però està per comprovar.
En unprincipi es va pensar que simplement es tractava d’un sistema d’imitació. Però els múltiples experiments que s’han fet, indiquen que les implicacions transcendeixen, i molt, al camp de la neurofisiologia pura (branca de la fisiologia que estudia el sistema nerviós). El sistema mirall permet fer pròpies les accions, sensacions i emocions dels demés.
Es un dels grans descobriments de les últimes dosdècades, una increïble xarxa invisible que uneix a tots els sers humans entre ells i els seus predecessors, ja que permet la connexió entre les ments i la transmissió de coneixement i cultura mitjançant l’ aprenentatge. No podem negar que és fascinant.
L’existència de les neurones mirall, demostra de manera clara que estem preparats biològicament per la empatia, es a dir, per estar amb els altres,patir i disfrutar amb els nostres congèneres com amb altres animals.
Aquestes neurones realitzen un important feina dins de les capacitats cognitives lligades a la vida social, tals com la empatia (capacitat de posar-se al lloc de l’altre) i la imitació.
Les  neurones  mirall  són les  responsables que si veiem  que  algú  vomita,  ens vinguin  arcades.  Que  si veiem  algú  que experimenta  un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Neuronas
  • La neurona
  • Neuronas
  • la neurona
  • las neuronas
  • Neuronas
  • neuronas
  • Que son las neuronas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS