Nico

Páginas: 16 (3925 palabras) Publicado: 26 de junio de 2012
1. Biografia
Nico, de nom real Christa Päffgen, va ser una de les dones més fas cinants i misterioses que la revolució artística, cultural i multimèdia va donar a conèixer els anys seixanta. Va ser una gran figura a The Factory, comunitat d’artistes d’Andy Warhol, i és principalment coneguda per haver col•laborat en un dels grups d’underground més important que hagi existit: The VelvetUnderground.

1.2 Infància i joventut
Nico va néixer al 16 d’octubre de 1938 a Colònia, una comunitat alemanya que es trobava sota el poder nazi en aquella època, i va morir el 18 de juliol de 1988 a Ibiza, a causa d’una hemorràgia cerebral als seus 49 anys.
Als dos anys la seva família es trasllada al poble de Spreewald, aprop de Berlin, on hi viu amb la seva mare i el seu avi durant els anys de la2ª Guerra Mundial. El seu pare, el qual es va allistar a la guerra, va patir danys al cervell a causa d’un tret al cap, tot i que va morir a causa dels experiments que els nazis van fer amb ell en un camp de concentració, no per el tret en sí. Un cop va acabar la guerra, i Berlin va ser dividit, Nico i la seva ma re van viure al sector americà on ella va començar a treballar com a modista a jornadaparcial. Als 13 anys va acabar l’escola i va començar a treballar en una botiga de roba interior, fins que un dia, mentre passejava per els aparadors de les botigues del centre, un fotògraf anomenat Herbert Tobias la va descobrir introduint-la així al món del modelatge. Tobias va ser qui li va donar el seu sobrenom, Nico, fent referència a Nikos Papatakis, director de cinema grec i ex-parella delfotògraf Tobias. Aquest deia que Christa Päffgen no era un nom per a una model, i com Nico al•lega al documental “Nico Icon”, era massa alemany i no lo agradava gens, així que Nico amb l’ajuda de Tobias, va eliminar per complert a Christa Päffgen.
1.3 Modelatge i cinema
Poc després va mudar-se a Paris, on va començar a treballar com a model per a revistes de moda de la talla d’ Elle, Vogue, VieNuove... Als 17 anys la va contractar Coco Chanel per que promocionés els seus productes, però Nico va deixar la feina per viatjar a Nova York. Durant els seus numerables viatges, va aprendre anglès, español i francès.
Després d’aparèixer en varis anuncis televisius, Nico va començar a introduir-se en el món del cinema amb un paper secundari a la pel•lícula “La Tempesta”(1958), d’AlbertoLattuada. També va aparèixer a “For the First Time”, amb l’actor Mario Lanza aquell mateix any. Al 1959 la van convidar al set de “La Dolce Vita”, de Federico Fellini, i al cridar la atenció del director, va aconseguir un petit paper a la pel•lícula, fent de sí mateixa. En aquella època, Nico vivia a Nova York fent classes d’interpretació amb Lee Strasberg, amb qui també donava classe en aquells momentsMarylin Monroe.
Apareix com a model a la portada del àlbum “Moon Beams” del pianista de jazz Bill Evans, al 1962. En aquest mateix any, Nico dóna a llum al seu primer i únic fill, Ari Päffgen, fill també de l’actor francès Alain Delon, encara que aquest sempre va negar la seva paternitat. Ari va ser criat principalment per la mare de Delon, a causa de la vida de Nico, fins que aquests vanadoptar-lo, amb Ari adoptant el seu cognom, Boulougne.
Després d’anar viatjant contínuament de Nova York a Paris, Nico va aconseguir el ser primer paper seriós com a actriu, a la pel•lícula de Jacques Poitrenaud “Strip-Tease” (1963). Per a aquesta mateixa pel•lícula, Nico realitza el seu primer treball com a cantant, tot i que la cançó no va ser inclosa a la pel•lícula i no va ser publicada fins al2001, en un àlbum amb les obres escrites pel compositor Serge Gainsbourg.

1.4 Carrera Musical
Al 1965 Nico va conèixer a Brian Jones, el guitarrista que The Rolling Stones tenia a aquella època, i amb ell va gravar el seu primer single “I’m Not Sayin’/ The Last Mile”. Aquell mateix estiu, va conèixer a Bob Dylan, qui li va compondre una cançó titulada “I’ll Keep It with Mine”, que més tard al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nice
  • Nico
  • nico
  • las Nic
  • Nico
  • nice
  • nico
  • Nico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS