ninguno

Páginas: 12 (2959 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2013
1. Fer una proposta de priorització de continguts curriculars i propostes metodològiques que s'adaptin a la situació de l'AM i que afavoreixin el seu progrés escolar. Han de ser propostes metodològiques marcadament didàctiques i lligades a l’aprenentatge dels continguts que es prioritzin. No han de ser propostes genèriques de bones pràctiques.
Després d’haver recollit i valorat informacionsmitjançant activitats d’avaluació curricular, observacions a l’aula i entrevistes, ens centrem en l’elaboració de la proposta d’intervenció, remarcant, primer, els continguts curriculars prioritaris per a la seva autonomia, en relació al currículum de primària.
Continguts prioritaris de l’àrea de Llengua Catalana i Literatura
Parlar i conversar Llegir i comprendre Escriure
- Participació activaen interaccions amb el grup o mestre en qualsevol situació comunicativa de l’aula, tant les referides a gestió, organització, discussió dels problemes que sorgeixen en el dia a dia, explicació de vivències personals, com les derivades de situacions d’ensenyament-aprenentatge, amb respecte per les normes que regeixen la interacció oral. - Utilització d’estratègies afavoridores del procés decomprensió lectora abans, durant i després de la lectura.
- Ús d’estratègies lectores adequades en la lectura individual silenciosa o en veu alta amb el professorat.
- Interès pels textos escrits i audiovisuals com a font d’informació i d’aprenentatge i com a mitjà de comunicació.
- Lectura en veu alta tot fent atenció a la pronunciació, al to de veu, a l’entonació perquè tots ho entenguin, iadequant l’entonació i el ritme a cada tipus de text.
- Comprensió de les informacions escrites més habituals en qualsevol dels formats possibles.
- Comprensió i aprofundiment a partir de lectures conjuntes guiades, pràctica d’algunes estratègies lectores i interpretació del llenguatge literari: derivació, composició, sentit figurat...
- Resposta a preguntes a partir del text la resposta de les qualscomporta reelaboració, relació amb els coneixements de cadascú o elaboració d’inferències. - Escriptura de textos escrits o audiovisuals senzills produïts en diferents situacions: per narrar, descriure, explicar...
- Organització del text per millorar la coherència i la cohesió amb l’ajuda de pautes i utilitzant els coneixements lèxics i morfosintàctics (progressiu).
- Aplicació d’un procésreflexiu en l’escriptura de textos: pensar, escriure i revisar.
- Interès per la bona presentació dels textos escrits i per aplicar-hi els coneixements ortogràfics treballats.
- Coneixement i ús de l’ortografia de base.
- Aplicació dels signes de puntuació més bàsics.
- Discriminació fonètica de síl•labes i accents en les paraules.
- Aplicació de tots els recursos que s’ofereixen a l’aula permillorar el treball escrit personal: consulta al diccionari o a algú altre, llibreta personal...
Continguts prioritaris de l’àrea de Matemàtiques
Numeració i Càlcul Mesura Resolució de problemes
- Aplicació dels nombres decimals en contextos reals i coneixement i ús del sistema monetari.
- Comprensió del sistema de numeració decimal, valor posicional i descripció oral, gràfica i escrita delsprocessos de comprensió del sistema de numeració decimal i del càlcul. - Ús de les unitats més comuns del sistema internacional: longitud (km, m, cm, mm); massa (kg, g); capacitat (l, ml), equivalència d’unitats més comunes en contextos significatius i interpretació de l’equivalència en l’ús de diferents unitats de mesura. - Comprendre situacions de problema relacionades amb aspectes concrets ivinculats a la pròpia experiència, on intervinguin una o dues operacions, i emprendre la resolució de forma autònoma, expressant la solució i el procés seguit.
- Estratègies per a la resolució de problemes (CAL REDACTAR-LO CORRECTAMENT).
- Ús de les fraccions un mig i un quart en contextos significatius, i en l'aplicació a la resolució de problemes.
PEL QUE FA A L’ÀREA DE LLENGUA, CREC QUE...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ninguno
  • Ninguno
  • Ninguno
  • Ninguno
  • Ninguno
  • Ninguno
  • Ninguno
  • Ninguno

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS