Nomenclatura Handbol En Catal

Páginas: 7 (1590 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2015

NOMENCLATURA ESPECÍFICA DE L’HANDBOL:

A
AGAFAR LA PILOTA: Entornar la pilota, subjectant-la amb l’ajut de qualsevol part del cos dels genolls cap amunt.
AMONESTACIÓ: Sanció que l’àrbitre imposa a un jugador o al personal autoritzat a seure a la banqueta per conducta antireglamentària o antiesportiva lleu, que consisteix a avisar-los del que , en cas que reincideixin, seran sancionats amb unaexclusió. Nota: l’amonestació s’indica amb una targeta groga.
ANGLE CURT: Cadascun dels dos angles de la porteria (superior i inferior) més pròxims al jugador en possessió de la pilota en un moment determinat del jo. Es refereix a la part més propera de la porteria per al jugador que té la possessió. De vegades se li diu pal curt.
ANGLE LLARG: Cadascun dels dos angles de la porteria (superior iinferior) més allunyats del jugador en possessió de la pilota en un moment determinat del joc. De vegades se li diu pal llarg.
ÀRBITRE: Cadascuna de les dues persones que tenen la funció de dirigir un partit, d’interpretar les regles del joc i de sancionar els jugadors, tècnics i auxiliars que les transgredeixen.
ARMAR. Disposar el braç per fer un llançament.
ATAC: Acció que emprèn l’equip o eljugador en possessió de la pilota, destinada a fer un gol.
ATAC OBERT: Atac en què els jugadors avancen aprofitant al màxim l’amplada del terreny de joc. Sinònim complementari: joc obert.
ATAC POSICIONAL: Atac que es basa en la posició dels atacants en els seus llocs específics respectius, propi d’aquells equips en què els jugadors destaquen per ser especialistes en unes posicions ofensivesdeterminades.
ATACANT. Jugador de l’equip que està en possessió de la pilota.
B
BALANÇ DEFENSIU: Acció de tornar ràpidament, un jugador, cap a posicions defensives immediatament després de perdre la pilota. Sinònim: replegament defensiu.
BLOCAR: Interceptar, un defensor, la pilota, desviant-la o parant-la amb les mans o amb qualsevol part del cos dels genolls cap amunt. Nota: el porter és l’únic jugador quepot blocar reglamentàriament la pilota amb qualsevol part del cos.
BLOQUEJAR: Obstruir un adversari amb l’objectiu que un company d’equip quedi lliure del marcatge d’un defensor.
BOT: Salt que fa la pilota en topar contra el terra de la pista de joc.
C
CANVI D’OPONENT: Acció d’intercanviar-se, dos defensors, els atacants als quals marquen.
CONTRAATAC: Atac ràpid que emprèn un equip immediatamentdesprés de recuperar la pilota.
CONTRAATAC COL·LECTIU: Contraatac que realitzen conjuntament tots els jugadors de l’equip.
CONTRAATAC INDIVIDUAL: Contraatac que realitza un sol jugador.
CONTRA BLOQUEIG: Acció destinada a evitar un bloqueig i afavorir un canvi d’oponent, consisteix a provocar, el defensor bloquejat, el desplaçament de l’atacant que li fa el bloqueig.
COP FRANC: Sanció tècnicaimposada a l’equip infractor consistent a fer, un dels jugadors de l’equip objecte de falta, una passada o un llançament des del lloc on s’ha produït la infracció, excepte quan aquesta ha tingut lloc en la zona compresa entre l’àrea de porteria i la línia de 9 metres, en cas què la sanció s’executa des del punt de la línia de 9 metres més pròxim al lloc de la falta. Sinònim complementari: llançamentde falta.
D
DEFENSA: Acció que emprèn l’equip o el jugador que no té la pilota amb l’objectiu d’evitar un gol i recuperar la pilota.
DEFENSA INDIVIDUAL. Tàctica defensiva que consisteix a fer que cada jugador marqui constantment un determinat atacant. Sinònims complementaris: defensa d’home a home. Marcatge individual.
DESMARCAR-SE: Alliberar-se, un jugador, del marcatge d’un adversari.DESQUALIFICACIÓ: Sanció que l’àrbitre imposa a un jugador o al personal autoritzat a seure a la banqueta per infraccions greus o per acumulació de tres exclusions, consistent a fer-los abandonar el terreny de joc i la banqueta per la resta del partit, amb la peculiaritat que, després de dos minuts, l’equip infractor pot tornar a jugar amb el mateix número de jugadors que tenia abans de la sanció. Nota: la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • estructura y nomenclatura del catalo de cuentas
  • Handbol
  • Handbol
  • handbol
  • Handbolista
  • HANDBOL
  • Handbol
  • HANDBOL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS