Handbol

Páginas: 4 (778 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2013





















Índex

1. Orígens del Handbol


2. Gràfics del terreny de joc


3. Regles principals de joc


4. Sancions disciplinaries


5. BibliografiaOrígens del handbol

En el Handbol hi ha dues versions de com va ser la seva història i els seus orígens:
La primera , sembla ser que, pels voltants de l' any 1914, el senyor AntonioValeta va fer una mena de barreja de basquetbol, rugby i futbol, la qual, la practicaven amb delectació els equips del Río de la Plata (entre ells el Liverpool i el Wanderer's de Montevideo, aquest últimmolt anomenat en el món del futbol internacional). Les regles per les quals es regia aquella mixtura (coneguda simplement combalón ) no les coneixem ben bé.
La segona versió és la germànica. Ens diu,concretament, que l'handbol de Camp va néixer com fruit de la preocupació formativa d'un professor alemany d'educació física, el berlinès Max Heiser, el qual, partint d'altres jocs que ja espracticaven a les escoles (com el Korbball i el Wiesbadener Torballspiel ), en deduí cap allà l'any 1917 un de nou, gentilment dedicat a l'element femení. El Handbal de Herr Heiser no permetia la lluita ni elsdesplaçaments amb la pilota, i es jugava tant als patis de les escoles com, en dies de sol, a les avingudes dels parcs del Berlín de postguerra.



Gràfics del terreny de jocRegles principals de joc

En el joc del handbol el camp mesura 40 m d’ample i 20m de llarg dividit en dues meitats quadrades on podem trobar-hi una àrea de porteria a cadascuna. La porteria estàsituada al centre de cada línia exterior de porteria. Va fortament subjectada al terra o a la paret que tingui darrere per seguretat. Mesura 2 m d'altura per 3 m d'ample, pintada a dos colors ambfranges de 20 cm. L'amplada dels pals és de 8 cm, la mateixa amplada que la línia de gol. Aquesta porteria es troba en una àrea traçada a partir de dos quarts de cercle amb centre a cadascun dels pals i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Handbol
  • handbol
  • Handbolista
  • HANDBOL
  • HANDBOL
  • Handbol
  • Handbol
  • handbol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS