HANDBOL

Páginas: 5 (1188 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2013

1. Com és juga a l’handbol? Defineix l’objectiu del joc, el terreny de joc i la durada.
És un esport d’equip que es juga amb amb les mans entre dos equips. L’handbol és un esport bastant popular als Països Catalans.
L’objectiu és ficar la pilota a la porteria contrària i evitar que entri la pilota a la porteria del nostre equip.
Per aconseguir ficar la pilota a la porteria, es fan servirpassades, i jugades, que acaben amb un llançament.
El terreny de joc és un rectangle de 40 metres de llarg per 20 metres d'ample on hi ha incloses l'àrea de joc i les dues porteries. Els costats més llargs són les línies de banda; els més curts, les línies de fons. L'estat del terreny no es pot canviar. Les porteries estan situades al mig de les línies de fons. L'àrea de porteria estàdelimitada per una línia de 3 metres de traçada a 6 metres. La línia que delimita l’àrea s’anomena línia d’àrea de porteria. La línia de cop de franc és discontínua i està situada paral·lelament davant de la porteria. La línia de penal es troba davant del centre de la porteria. La línia que divideix el terreny de joc en dos zones iguals s’anomena línia central. Les línies de canvis són dues línies que estroben perpendicularment a les dues línies de banda.
La durada d’un partit de handbol és de 60 minuts de joc, i 10 minuts de descans. Un partit, té dues parts de 30 minuts cadascuna.




2. Regles més importants de l’handbol: les sancions tècniques (cop franc, llançament de 7m o penal, passes, dobles, servei de banda) i sancions disciplinàries.

Sancions tècniques
Cop franc: És elllançament que fa un jugador per tornar a posar la pilota en joc quan l’equip contrari ha fet una falta. Es fa des del lloc on s’ha comés aquesta. Els jugadors defensors han de situar-se a 3 m de la pilota.
Llançament de 7 m o de penal: Sanció tècnica màxima imposada a un jugador defensor que hagi impedit una situació clara de gol de forma antireglamentària.
Passes. Falta comesa per un jugador que famés de 3 passes sense fer botar la pilota.
Dobles. Falta comesa per un jugador quan corre fent botar la pilota, s’atura i la torna a fer botar.
Servei de banda: Llançament que fa un jugador quan la pilota ha sortit per la línia de banda. S’ha de fer des del mateix lloc i trepitjant la línia.
Servei de meta: El llançament que fa el porter quan la pilota ha sortit per la línia de fons, de maneradirecta o després de fer una aturada el porter. S’ha de fer des de l'interior de l'àrea de meta.
Passivitat: Falta comesa per un equip quan amb el seu joc no té la intenció de fer un gol.
Sancions disciplinàries
Amonestació: Targeta groga a un jugador per haver tingut una mala conducta.
Exclusió: Si el jugador continua mala actitud, l’àrbitre l’expulsa durant 2 minuts.
Desqualificació: Latercera exclusió del mateix jugador se sanciona amb una targeta vermella. Aquest jugador no tornarà a jugar, i el substituirà un altre després de 2 minuts.
Expulsió: Davant d’una mala acció molt greu, l’àrbitre sancionarà el jugador amb targeta vermella directa: no tornarà a jugar en tot el partit. El seu equip jugarà amb un jugador menys el temps que quedi del partit.

3. Tipus de jugadors:porter, extrems, laterals, pivot i central.

Hi han dotze jugadors: set jugadors de camp, sis i un porter, i cinc reserves. Cadascun dels jugadors té un lloc específic:
Porter: És el jugador que defensa la porteria. El porter pot: tocar la pilota amb qualsevol part del cos dintre l'àrea de porteria, desplaçar-se amb la pilota per tota l'àrea de porteria i
Normalment vesteixen coquillera ipantalons i jersei de mànigues llargues, per protegir-se dels llançaments.
Extrems: Actuen a prop de la línia de banda. Són ràpids i tenen una gran habilitat en el llançament des de posicions difícils. Comencen les jugades d'atac estàtic des de la seva posició.
Laterals: Destaquen per la seva alçada i la potència del llançament. Donen força joc i solen fer assistències als extrems i als pivots....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Handbol
  • handbol
  • Handbolista
  • Handbol
  • HANDBOL
  • Handbol
  • Handbol
  • handbol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS