Nota bibliografica manuel de pedrolo

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (258 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 9 de diciembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Manuel de Pedrolo i Molina va néixer a l'Aranyó, la Segarra l´1 d'abril de 1918 y va morir a Barcelona el 26 de juny de 1990.Va estudiarbatxillerat a Tàrrega fins l'any 1935 (1918-1990) fou un escriptor espanyol en llengua catalana. Les seves obres són diverses en gèneres i enprocediments i constitueixen una de las més complexes i riques aportacions de la literatura catalana de postguerra.

La novel·la estimulade manera especial la creativitat de l’escriptor. L’estudi psicològic —Cendra per Martina ( 1965)—, l’angoixa existencial —Totes les bèstiesde càrrega ( 1967)—, la novel·la policíaca —Mossegar-se la cua (1968)-, la novel·la de ciència ficció -Mecanoscrit del segon origen(1974)—, la volta dels exiliats de la guerra civil —La terra prohibida (1957-1979)—, podrien ser les principals referències del seu vast mónnovel·lesc. Es freqüent, principalment per qüestions de censura, que las obres de Pedrolo tenen una data d’edició molt posterior a la de la sevaredacció.

esto para relle nar las 250a palabras a aa a a a aa aa aaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaa aaa a a aa aa a aaaaaaa aaaaa

aa a a a aaaaaaa aaaaaaa aaaa a aaaaa aaaaaa aaaaaaa aa aaaaaaaaaaaaaaaa

aa a aaa aaaa aaaaaaaa a aaaa aaaaaaaaa aaaaaaaaa aaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaa aaa aa aa aa aa aaa aa aaaa aa aaa a a aa aa aaa as das das g sgsg a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a aa aa aa a
tracking img